Directorul de universitate de stat cu venituri de bancher. Doar sporul lunar se ridică la 10.000 de lei

176

Cu un salariu lunar brut de 13.000 de lei, la care se adaugă un spor lunar de 10.000 de lei și alte sporuri și sume care urcă veniturile lunare brute până la aproape 29.000 de lei, directorul general al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu este cel mai bine plătit angajat din instituțiile administrative publice din județ, dezvăluie publicația sibiană Turnul Sfatului. 

De fapt, veniturile sale le depășesc și pe cele ale președintelui României. Sporul lunar, precum și compensații salariale în valoare de 44.000 de lei încasate de Vasile Moțoc înaintea altor angajați ai Universității sibiene au făcut obiectul unor sesizări transmise autorităților centrale. Pentru angajatul care a semnat aceste sesizări, conducerea Universității a decis să înființeze o comisie de cercetare disciplinară.

Sporul lunar de aproximativ 10.000 de lei care a făcut inclusiv obiectul sesizărilor trimise la Minister și Guvern, precum și celelalte sporuri promite de Vasile Moțoc poartă, în lege, denumirea de compensație tranzitorie. Aceste compensații au înlocuit, de-a lungul timpului, sporurile pe care angajații din instituțiile publice le-au încasat.

Citește integral pe turnulsfatului.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ