Directoarea unui liceu din vestul țării, acuzată că a trimis femeia de serviciu a instituției să facă menajul mamei sale

2878

Victoria Barbaraş, o tânără moldoveancă stabilită în Orăştie, a reclamat-o pe directoarea liceului unde a lucrat ca femeie de serviciu că a obligat-o să muncească în gospodăria ei şi să aibă grijă de mama acesteia, în timpul orelor de program.

Aurelia Lenuţa Cîndea, director al Liceului „Nicolaus Olahus” din Orăştie, a fost reclamată de o fostă angajată a instituţiei că a trimis femeile de serviciu să facă menajul mamei ei în vârstă de 92 de ani, în timpul programului de lucru, şi să aibă grijă de vârstnică în nopţile în care ea lipsea de acasă. Victoria Barbaraş, o tânără din Republica Moldova stabilită din 2016 în Orăştie şi angajată ca femeie de serviciu la liceul din municipiu, a trimis un memoriu Ministerului Educaţiei Naţionale, în care a reclamat tratamentul la care a fost supusă de directoare.

Victoria Barbaraş şi-a dat demisia în luna decembrie 2018, susţinând că nu a mai putut îndura umilinţele la care a fost supusă. Ulterior, a detaliat în memoriul său felul în care a fost tratată de directoare şi muncile pe care le făcea gratuit în timpul programului.

„Doamna Cîndea Lenuţa, directorul liceului, mă trimitea pe mine şi pe alte colege acasă la mama sa, care are 92 de ani, unde trebuia să îi dăm de mâncare, să îi facem focul, să îi dăm medicamentele, să îi schimbăm pampersul şi să îi ţinem companie. De asemenea, doamna director ne trimitea la iubitul ei, unde trebuia să îi lucrăm grădina care era situată în satul Mada, la 25 de kilometri de Orăştie. Acolo, trebuia să plantăm arpagic şi legume, să săpăm grădina, iar toamna să-i culegem fructele. Noi trebuia să o îngrijim pe mama doamnei directoare ziua, dar şi noaptea, atunci când pleca la Timişoara, la fiica sa. Aceste munci le făceam atât în timpul serviciului, cât şi în timpul liber, fără să pretindem sau să primim vreun ban. După ce am refuzat să mai fac muncile la care ne obliga doamna directoare, am fost nevoită să-mi dau demisia, ca urmare a umilinţelor la care am fost supusă”, arată Victoria Barbaraş, în memoriul scris.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ