Direcția pentru Cultură Timiș decretează: Fără aluminiu, sticlă, luminițe și pasarele exterioare pe podul Mihai Viteazu

48

Podul Mihai Viteazu din Timișoara poate fi reparat doar respectând forma sa inițială. Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, Sorin Predescu, răspunde la solicitarea Primăriei ce dorește să facă lucrări de reabilitare ale podului ieșit din garanție.

“Noi le-am spus că pot să îl repare așa cum este el astăzi, chiar are nevoie de reparații fiind un pod din 1913. Ei spun că dacă nu le dăm voie să pună sticlă, aluminiu, luminițe, pasarele exterioare, nu îl vor repara pentru că așa vor ei să adauge să adauge două benzi de circulație. Soluția noastră a fost ca, poate undeva mai jos, corespondent cu universitatea, să existe un pod pietonal și pentru cicliști care să preia o parte din traficul pietonal și de biciclete, iar podul Mihai Viteazu să rămână în forma sa istorică, cea consacrată încă de când se numea Podul Episcopal”, a declarat Predescu, citat de Radio Timișoara.

Primăria Timișoara a depus deja o plângere la Ministerul Culturii și urmează să se adrese instanțelor de judecată pentru că nu i se permite să intervină la podul Mihai Viteazul.

LĂSAȚI UN MESAJ