Diplomă de excelenţă pentru Timişoara – Capitală Europeană a Culturii

201

Câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii de către oraşul de pe Bega nu a trecut neobservat nici de autorităţile locale nici de cele judeţene. Dacă aleşii timişoreni au decis să îi facă cetăţeni de onoare pe toţi membri Asociaţiei Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2021, consilierii judeţeni au ales să îi ofere diploma de excelenţă a judeţului Simonei Neumann, cea care a dus Timişoara spre succes.

Diploma i-a fost înmânată în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Judeţea Timiş.

„Vă mulţumesc foarte mult pentru această distincţie, mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp.  Ne aşteaptă un drum lung, patru ani de implementare în care va fi nevoie în continuare de sprijinul dumneavoastră şi 2021, care sper să fie unul fantastic. Acest titlu aduce o imensă oportunitate de dezvoltare pe termen lung oraşului, dar totul depinde de viteza cu care ne mişcăm să atragem proiectele care trebuie, mă refer aici şi la proiectele mari de infrastructură pentru Timişoara şi Timiş”, a declarat Simona Neumann, directorul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Odată cu diploma, liderul CJ Timiş i-a promis Simonei Neumann tot sprijinul pe care poate să-l ofere. Bineînţeles, este vorba şi de sprijin financiar.

„Meritul principal pentru că oraşul nostru va fi Capitală Culturală Europeană în 2021 este al Asociaţiei „Timişoara Capitală Culăturală”, condusă de doamna Simona Neumann, pe care o felicit pentru succesul obţinut, pentru că nu a fost simplu. Vreau să vă spun că veţi avea în Consiliul Judeţean un partener, aşa cum am fost şi până acum, vom fi un partener activ, un partener care va face tot ceea ce va putea în a vă ajuta în implementarea proiectelor. Vreau să vă felicit pentru că aţi condus foarte bine această echipă şi că aţi ştiut să puneţi în valoare Timişoara, bănăţenii şi tot ceea ce avem ca plus”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş.

Timişoara va beneficia, în următorii 5 ani, atât de fonduri europene pentru dezvoltare, dar şi de cel puţin 40 de milioane de euro de la Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ