Dinamo, o echipă de bețivi?

246

La câteva luni după ce au comis-o la naționala de tineret, dinamoviștii s-au dedat iarăși la o noapte de pomină. Stropită, evident, cu mult alcool. N-ar fi nimic senzațional aici, citim des despre, de exemplu, escapadele bahice ale starurilor din Premier League. Doar că băieții de la Dinamo nu sunt nici staruri, nu joacă nici în Premier League și au făcut asta în noaptea dinaintea unui meci! Un meci câștigat extrem de greu, doar 1-0, gol pe final, în fața unei echipe de Liga a III-a, Aerostar Bacău, în Cupa României.

Întrebarea din titlu am auzit-o, sub formă de afirmație, zilele astea. Ei bine, nu e așa. Dinamo nu e o echipă de bețivi.

Cei cinci-șase (că nimeni nu știe exact câți au fost până la urmă) petrecăreți sunt doar niște băieței râzgâiați. Fără talent fotbalistic, fără cultură generală, fără forță, fără morală și fără viziune, ei sunt exact produsul societății românești ai ultimei perioade. Sunt simboluri ale Generației Pro.

Băiețeii ăștia nici măcar să bea nu știu. Din două shoturi (parcă așa se spune, nu?) sunt praf și pulbere. Bine măcar că au lipsit drogurile, că sunt sportivi și-atunci ar fi prea grav. (Deși, de la episodul cu Mutu și cocaina au trecut 14 ani).

Spunea Cornel Dinu, acum câțiva ani, că pe vremea lui se bea șpriț curat. Tinerii de azi beau whisky îndoit cu Red Bull.

Diferența e că cei de-atunci, în frunte cu Dumitrache și Dinu (ca să ne referim doar la Dinamo), erau fotbaliști și bărbați adevărați. Puteau bea toată noaptea, iar a doua zi, la meci, săreau scântei.

Cei de acum s-au născut ratați.

LĂSAȚI UN MESAJ