Din patru membri USR intrați în cursa internă va rămâne unul

159

După cum au promis încă de la anunțarea participării la alegerile locale pentru alegerea primarului Timișoarei membrii USR fac totul altfel. Adică s-a putut înscrie oricine cu șanse egale. Toți cei patru candidați au avut întâlniri cu simpatizanții în diverse locuri publice și au schimbat păreri opinii cu potențialii alegători. Chiar și mediul electronic a fost asaltat de întrebări dar și de soluții la necazurile locuitorilor.
A avut loc o întâlnire dezbatere cu un format de televiziune cu secunde numărate și cu întrebări pe teme date sau libere cu două săptămâni în urmă. A fost o primă încercare de departajare a celor patru posibili edili șefi.
Cum încă opinia celor nehotărâți este covârșitoare marți a mai avut loc o astfel de înfruntare de forțe a celor ce vor să se instaleze la volanul orașului la anul. Competiția este acerbă dar și amicală.

Nicu Fălcoi, Alexandru Cadar, Aida Szilagyi şi Dominic Samuel Fritz au luat cuvântul pe rând și nu s-au sfiit să răspundă liber și fără inhibiții la temele propuse de moderator. Dar nu moderatorul trebuia convins ci mulțimea adunată în sală. Iar aceasta nu era formată doar din membrii de partid ci și din oameni apolitici neutri ce au vrut să vadă o mostră de gândire managerială modernă. În definitiv un primar este în primul rând un manager. Au fost abordate probleme generale de urbanism ca transportul deficitar, iluminatul public ori curățenia ce nu este la cele mai înalte cote așa cum ar merita orașul.
Alexandru Cadar crede cel mai mult în educație ce trebuie să devină cuvânt cheie pentru Timișoara. „Educația că suntem o comunitate, educația că o administrație eficientă și transparentă se obține prin implicarea comunității și nu vine de la sine, educația că Timișoara este casa noastră dar și a celor care vin după noi, educația că Timișoarei este o stare de spirit, iar noi toți, împreună, suntem această stare de spirit”.
Nicu Fălcoi a insistat ca o primă măsura pe obligatoria transparentizare a administrației locale.
„Programul cu care echipa noastră va intra în competiția pentru Timișoara va fi definitivat cât de curând, dar mi-aș dori foarte mult ca el să țină cont de câteva lucruri pe care eu le consider priorități după câștigarea alegerilor locale:
– Optimizarea organigramei Primăriei Municipiului Timișoara
– Eficientizarea activității aparatului administrativ al Primăriei, prin stabilirea clară de proceduri de lucru și prin introducerea indicatorilor de performanță în baza cărora să fie evaluată activitatea funcționarilor publici
– Digitalizare
Dominic Samuel Fritz, venit de mai departe ar putea fi considerat un personaj exotic și lipsit de concretețea locală. Dimpotrivă se consideră timișorean și are deja soluții la cele mai multe neajunsuri din administrația locală.
„Timișoara nu duce lipsă de dezvoltare, ci de dezvoltare coerentă care se leagă de o viziune pe termen lung. Timișoara nu duce lipsă de idei, ci de o administrație care știe să asculte ideile. Timișoara nu duce lipsă de soluții, ci de soluții bine implementate”.
Aida Szilagy nu este deloc o novice. De mulți ani este implicată în proiecte de menținerea unui mediu cât mai sănătos și curat. „Sunt un om al principiilor, sunt loială și de o sinceritate uneori brutală. Experiența mea profesională îmi permite o abordare nouă, din perspectiva ecologică, care nu numai că suscită un mare interes dar este şi foarte necesară”.
Mai sunt câteva zile până la votarea unuia din cei patru pentru a fi candidatul oficial formațiunii la postul de primar al municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ