Din Kosova spre Franţa, ilegal prin România

100

Nu doar refugiaţii din Irak, Siria sau Afganistan vor să ajungă în Europa de Vest. Şi cetăţenii din Europa de Est încearcă să găsească o viaţa mai bună în Occident. O demonstrează ultima captură a polițiştilor de frontieră care au reţinut, duminică, un cetăţean din Kosovo, pe fâşia verde de la graniţă.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J Timiș, au desfășurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au depistat, în apropierea localităţii de frontiera Beba Veche, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, dinspre Serbia spre România. Persoana în cauză, care nu își justifica prezența în zonă, a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este un tânăr din Kosovo, în vârstă de 26 ani. Acesta a declarat că a încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu intenţia de a ajunge în Franța”, spun poliţiştii de frontieră.

Anul acesta, peste 1.000 de migranţi din Siria, Irak, Afganistan sau Palestina au încercat să intre ilegal în România pe la graniţele judeţului Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ