Din iulie, pensiile se plătesc până în data de 15 ale lunii

911

Pensiile care se achită prin intermediul Poștei Române, se vor plăti, începând de luna viitoare conform unui nou calendar. Beneficiarii acestor drepturi urmează să intre în posesia sumelor cuvenite în intervalul 1-15 ale lunii.

Pentru pensionarii avizaţi, aceia care nu sunt găsiți la domicili, drepturile bănești și documentul de plată se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare, după ultima zi de plată a lunii respective.

Plațile restante se vor achita în intervalu 11 – 15 ale lunii. Documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1 – 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu, documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

„În ceea ce îi privește pe pensionarii timișeni ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau de card, calendarul de plată rămâne cel utilizat în momentul de față (în data de 14 sau în prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare). Subliem că, în această lună se plătesc drepturile de pensie cuvenite pentru luna respectivă, nu pentru cea anterioară, cu excepția siuațiilor în care se achită sume restante”, spun reprezentanții Casei Județene de Pensii Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ