Din 2017 vom avea o bancă Telekom în România

420

Anul viitor vom avea o bancă Telekom în România. O spune CEO-ul companiei germane, Miroslav Majoros, care a adăugat că toţi clienţii operatorului de telefonie vor putea lua credite şi vor putea depune bani, practic vor avea toate serviciile bancare incluse.

„Telekom are în plan acoperirea a aproximativ 800 de sit-uri prin proiectul Ro-Net. Pentru acestea avem nevoie de aproximativ 9.000 de permise. Sunt armate de oameni pe ambele părţi, de partea noastră şi a municipalităţii. Am finalizat 350 de sit-uri. 500 de sit-uri sunt construite, iar întreg procesul a fost oprit pentru că autorităţile şi ministerul nu au mai cooperat cu noi. Eu simt că cetăţenii sunt la sfârşit, ultimii pe listă, când de fapt ar trebui să fie în centrul proiectului”, a declarat Miroslav Majoros, CEO Telekom România, în cadrul ZF Digital Summit 2016.

”Vedem multe posibilităţi aici. În România spunem că avem cel mai rapid internet din Europa, dar este o medie. Dacă în mediul rural avem o penetrare de 35% şi o viteză de 4 mbps, în oraşe avem o viteză de 1 gbps. În România avem cele mai rapide viteze de Internet în ciuda modului în care se poartă autorităţilor, nu datorită susţinerii”, a spus el.

„Sperăm că anul viitor vom face o bancă Telekom în România, în care vom da credite şi vom primi depozite de la clienţ”, a mai adăugat Majoros.

În iunie 2010 Romtelecom avea în portofoliu 2,6 milioane de clienţi de telefonie fixă, iar Cosmote 2,9 milioane de clienţi prepay şi abonaţi. Aceasta era cu 4 ani înainte ca Telekom să preia aceste servicii integral. La data rebranding-ului (2014), prin comasarea portofoliului de clienţi, Telekom Romania a ajuns pe primul loc ca număr de clienţi pe piaţa românească de telecomunicaţii. Deşi se prezintă şi comunică sub acelaşi brand, serviciile fixe sunt oferite de Telekom Romania Communications SA (fost Romtelecom SA), iar serviciile mobile sunt oferite de Telekom Romania Mobile Communications SA (fost Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA). Principalele domenii de activitate sub brand-ul consolidat sunt: telefonia mobilă, telefonia fixă, furnizarea de acces la internet şi televiziune digitală prin satelit, IPTV si WebTV, noul brand concentrându-se asupra serviciilor integrate (pachete 5 Play). Singurul concurent care oferă pachete similare de servicii este RCS & RDS. Concurenţii pe celelalte domenii de activitate sunt: UPC, Vodafone şi Orange.

Telekom a încheiat, încă din vara anului trecut, un parteneriat cu banca poloneză Alior, în urma căruia instituţia de credit va furniza servicii bancare celor 6 milioane de clienţi ai operatorului de telefonie mobilă.

Telekom Romania, operând ca intermediar al băncii, urmează să ofere cele mai multe dintre servicii în magazinele companiei.

Acordul autorizează Telekom Romania să opereze în numele băncii ca intermediar în furnizarea de servicii financiare, precum deschidere şi modificari în conturile bancare, overdrafturi/limite, depozite, împrumuturi, carduri şi altele.

Iar acum câteva zile, Telekom a anunţat lansarea serviciilor bancare în cursul anului 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ