Din 16 aprilie, putem merge în concediu în Grecia. Ce condiții trebuie respectate

59

Ministrul Turismului le dă o veste bună românilor sătui să-și amâne concediul în Grecia. Din 16 aprilie, granițele acestei țări se redeschid pentru turiști. Claudiu Năsui a discutat cu ambasadoarea Greciei în România și a subliniat că există câteva condiții ce trebuie îndeplinite.

Granițele Greciei se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare – și acela este ușor completabil pe internet – sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ. Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare, a declarat ministrul.

El a adăugat că dacă Grecia nu e pe lista galbenă a țărilor cu rată mare de infectare cu SARS-CoV-2, românii nu vor avea probleme la revenirea în țară.

La momentul revenirii în țară, dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă. Dacă totuși este și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă. Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID-19 în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină, a mai spus Claudiu Năsui.

sursa – digifm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ