Diminic Fritz despre ultima achiziție imobiliară: „Un fake news bizar” și „Lăsați familia mea în pace”

484

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, reacționează după ce în presa locală a apărut informația că și-a cumpărat, împreună cu soția, o vilă. Accentual a fost pus pe faptul că locuința nu este racordată la Colterm și voalat edilul șef a fost acuzat că în timp ce timișorenii vor sta în frig, el va porni centrala din casă.

Fritz a transmis, printr-o postare pe Facebook, că este vorba despre ”un fake news bizar” și a explicat cum și de ce a fost cumpărată vila. Acesta a făcut un apel ca familia lui să fie lăsată în pace.

Redăm mai jos reacția primarului:

„M-am obișnuit, din ziua în care mi-am declarat candidatura la Primăria Timișoara, la tot felul de fake news, atacuri și minciuni despre mine. Că sunt spion, că nu am diplome, că nu am dreptul să fiu primar etc. De obicei nu răspund, pentru că sunt prea multe probleme reale de rezolvat să mă pot ocupa și de cele inventate.

Știam că e doar o chestiune de timp în care și familia mea va fi obiectul unor atacuri. Acum circulă un fake news bizar cum că m-am mutat cu soția într-o vilă pentru că nu mai vreau să stau cu copilul meu legat de Colterm. De data asta răspund, pentru că nu mai e vorba doar despre mine.

Soția mea lucrează de 10 ani în zone de calamități și război. A fost pe posturi în Republica Democrată Congo, în Haiti, în Irak și, în ultimii doi ani, în Republica Centrafricană, unde a făcut parte din echipa care a coordonat răspunsul ONU la pandemie, într-o țară aflată în război civil, cu un sistem medical aproape inexistent. Nu cunosc o altă ființă umană mai curajoasă, tenace și inteligentă.

După 10 ani de trăit în zone de conflict, și-a dorit foarte mult să crească copilul nostru (și sperăm să nu fie ultimul!) într-o casă a ei. La Timișoara. Apartamentul de burlac pe care mi l-am cumpărat în 2015 a devenit prea mic pentru familia noastră mărită. După multe luni de căutare, ne-am găsit refugiul nostru și abia așteptăm să ne mutăm.
Niciunul dintre cele două imobile nu sunt racordate la Colterm, așa s-a întâmplat. Mi-aș dori ca cei care propagă aceste atacuri despre viața mea privată ar investi măcar o fracție din resursele și energia lor în găsirea de soluții pentru Colterm. Colterm nu ar fi ajuns în această situație dacă interesul public ar fi fost pe agenda celor care acum, evident, caută țap ispășitor după ce au păgubit orașul și și-au mărit buzunarele.

Încă un detaliu: soția mea, nefiind cetățean UE, nu are voie să dețină terenuri în România, doar imobile. Așa că m-a făcut pe mine proprietar al terenului pe care stă casa ei. Îi mulțumesc. Voi menționa donația în următoarea mea declarație de avere. E totul la vedere, case closed.
Sunt o persoană publică, mi-am asumat asta. Știu că prezența mea și a multor colegi deranjează, nu facem mișmașuri, vrem să se respecte legea în țara asta și prin urmare trebuie, cu orice preț, să fim decredibilizați. Atacați-mă, dacă nu aveți argumente sau soluții. Dar lăsați familia mea în pace”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ