Diferenţe mari de preţ între farmacii. Şi în Timiş, unele medicamente ajung să coste dublu

2916

Preţurile la cele mai vândute cinci medicamente fără reţetă variază de la simplu la dublu în cele mai mari reţele de farmacii de pe piaţa locală, potrivit datelor preluate din farmacii.

Spre exemplu, pentru Aspacardin, medicament produs de Terapia Cluj pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, un client va plăti 13,5 lei în farmaciile Catena sau 17,9 lei la Help Net.

„Fiecare parte a lanţului comercial îşi pune un adaos. Preţul de farmacie este preţul la poarta fabricii plus marja comercială de distribuitor şi marja comercială de farmacie. Se formează preţul ca la orice produs care are canal comercial şi nu e vândut direct de către producător, în propriul magazin“, precizează Dragoş Damian, directorul producătorului de medicamente Terapia Cluj, parte a grupului indian Sun Pharma.

Compania deţine o cotă de 7% pe piaţa OTC-urilor, la fel ca şi Reckitt Benckiser, producătorul Nurofen, potrivit datelor Cegedim.

Ziarul Financiar a analizat preţurile pentru cinci produse (Nurofen Răceală şi Gripă 200 mg, 24 de comprimate, Aspenter, 75 mg, 28 de comprimate, Parasinus, 20 de comprimate, NoSpa, 40 mg, 24 de comprimate şi Aspacardin, 30 de comprimate) disponibile în cinci reţelele de farmacii Catena, Sensiblu, Dona, Help Net.

Sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ