Diaspora cere demisia ministrului de interne pentru cozile kilometrice de la frontiera de vest!

71

Proastă organizare, dezinteres! În aceşti termeni duri cataloghează Federația asociațiilor de români din Europa – FADERE prestaţia ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, vizavi de cozile kilometrice de la frontiera de vest.

„Este inadmisibil ca în apropierea sărbătorilor de iarnă, când foarte mulți români din Europa se întorc în țară, autoritățile să fie luate din nou „prin surprindere”. Însă, pe lângă faptul că frontierele nu au fost pregătite pentru acest moment, după ce a fost înștiințat că există cozi foarte mari, domnul Tobă s-a comportat în continuare cu dezinteres, nerezolvând problema”, transmite Daniel Tecu, președintele Federația asociațiilor de români din Europa – FADERE.

Potrivit FADERE, în Europa, în afara graniţelor ţării noastre, locuiesc în jur de trei milioane și jumătate de români: aceştia trimit foarte mulți bani în țară și se întorc acasă în număr mare de două ori pe an, tranzitând frontiera de vest, de Crăciun și în perioada vacanței de vară.

„Suntem indignați de sutele de telefoane și mesaje care le-am primit din partea românilor care în loc să fie primiți cu brațele deschise de România, sunt ținuți la granițe și sunt tratați încă odată cu dispreț. Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au formate cozile uriașe să fie doar incompetența. Ar fi mult mai grav dată situația ar fi o răzbunare politică pentru votul diasporei sau și-ar avea originea în obiceiul polițiștilor de frontieră și vameșilor corupți care caută în bagajele românilor până îi fac pe acestea să le dea șpagă pentru a putea intra în țară”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE, care cere demisia ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă (foto mai.gov.ro).

Traficul la frontiera de vest, la intrarea în ţară, de cinci ori mai mare faţă de normal

Poliţia de Frontieră a susţinut, luni dimineaţa, valorile de trafic prin punctele de trecere, la frontiera de vest, cu Ungaria, au revenit la normal, după un weekend marcat de aflomeraţie, cozi kilometrice şi timpi foarte mari de aşteptare.

La „punctele de trecere de la frontiera comună romano-ungara (…) au trecut graniţa, în 48 de ore, peste 243.000 persoane, din care 193.200 pe sensul de intrare în ţară. Faţă de o perioadă normală, când într-un interval de 48 de ore, pe la frontiera romano-ungara intră în România aproximativ 50.000 persoane, traficul la frontieră, pe sensul de intrare a crescut de aproape 4 ori. Sâmbătă, 19.12.2015, începând cu ora 11.00, traficul pe sensul de intrare în ţară a fost chiar de cinci ori mai mare faţă de o zi obişnuită”, a anunţat Poliţia de Frontieră, care susţine că a luat măsuri de suplimentare a personalului şi a suplimentat arterele de control pe sensul de intrare în ţară.

Marţi dimineaţa, alte probleme la frontiera de vest: o defecțiune la sistemul informatic la punctul de trecere Nădlac II- Csanadpalota a dus, din nou, la bulversarea traficului!

LĂSAȚI UN MESAJ