Diabetul zaharat afectează peste 30.000 de persoane din populația județului Timiș!

223

Peste 30 000 de persoane sunt înregistrate în judeţul Timiş cu diabet zaharat Asta reprezintă 5 % din populaţia judeţului. Pe zona de vest procentul este de aproape 9 %.
Diabetul zaharat afectează în general persoanele de peste 60 ani, adică mai mult de 70 % dintre cazuri. Totuși, diabetul zaharat poate fi întâlnit şi la copii, sau chiar la nou născuţi (150 de cazuri înregistrate). Femeile au diabet zaharat în proporție de aproximativ 17 %, 16 323 de cazuri,  față de 13 966 în rândul bărbaților.

Diabet intalnire Prefectura

„La nivelul judeţului Timiş numărul persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat, şi cele care iau tratament este de peste 30 000. Într-un studiu realizat de către Societatea Română de Diabet a arătat în partea de vest a ţării o prevalenţă a diabetului zaharat de 8,8 % , ceea ce înseamnă , cam din 11 persoane una dintre ele are diabet zaharat. Din păcate numărul pacienţilor înregistraţi în mod real este ceva mai mic, ceea ce înseamnă că la 2 pacienţi cu diabet zaharat gata cunoscut există şi un pacient care are diabet zaharat, şi fie că ştie că nu îl are, fie că ştie şi nu îl tratează corespunzător. Există două tipuri de diabet: diabetul zaharat, tip 1, care fac tratament cu insulină, şi diabetul zaharat tip II, dintre care doar o parte din pacienţi pot lua insulină. Insulina nu e un stadiu, ci se dă atunci când este nevoie”, a declarat prof. Dr. Romulus Timar, preşedintele Societăţii Române de Diabet , Nutriţie şi Boli Metabolice.

Analize Gratuite 3

Diabetul zaharat de tip II, reprezintă majoritatea cazurilor de diabet, şi este o afecţiune tăcută, care poate rămâne nedepistată mai mult timp, fiind asociat cu factori de risc comportamentali, care pot fi controlaţi: obezitate, sedentarism sau o alimentaţie nesănătoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ