,,Dezvoltare în forță” sau doar proiecte care vor zăcea prin birouri? Flotă de autobuze și tramvaie noi plus piste de biciclete în toate cartierele orașului

136

Administraţia pregăteşte trei pro­iecte de înnoire a liniilor de tramvai, iar în următorii patru ani vrea să achiziţio­neze 50 de autobuze şi tram­vaie noi pentru a reînnoirea parcului auto.

„Vrem să reînnoim în următorii patru ani toată flota de transport în comun şi avem proiecte şi pentru noi piste de biciclete. Vrem să devenim un oraş în care mersul cu bicicleta este încurajat, la fel ca şi mersul pe jos. Pentru asta avem proiecte mari de investiţii în cartierele Timişoarei pentru că deja în momentul în care omul îşi părăseşte casa trebuie să fie încurajat să meargă pe jos. Nu doar centrul trebuie dezvoltat“.

Pentru proiectul de reînnoire a flotei, invitatul a punctat că deja va recepţiona câteva tramvaie noi în iulie în urma unui proiect european anterior, iar în continuare va merge spre fonduri europene, respectiv un credit pentru a finanţa aceste achiziţii.

„Referitor la investitori, mulţi îmi spun că angajaţii lor îşi doresc foarte mult să vină la lucru cu transportul în comun, dar pentru asta trebuie să lucrăm mult la confort pentru că nu este momentan foarte atractiv“.

Totodată, administraţia a demarat construcţia unui nou pasaj care va lega partea de nord de partea de sud a oraşului, întrucât Timişoara este împărţită în două de o linie de tren, iar pe partea vestică a oraşului lipseşte o astfel de legătură.

„Şi cu asta vom completa un inel de infrastructură rutieră în jurul oraşului care ne va ajuta foarte mult să decongestionăm traficul în interiorul oraşului“.

Fritz îşi doreşte ca până la finalul mandatului curent cetăţenii să se simtă mai încurajaţi să meargă pe jos şi vrea ca autovehiculele să ocupe o pondere mai mică în tabloul complet al mobilităţii.

„Vor exista mult mai multe trasee pietonale, va exista o egalitate mai mare între maşini, pietoni şi biciclete. Toată această infrastructură în spaţiul public se va schimba şi cu siguranţă se va vedea“.

Sursa: Ziarul Financiar

LĂSAȚI UN MESAJ