Dezvoltare continuă în Dumbrăvița. Localitatea ar putea avea un liceu-video

413

Comuna Dumbrăviţa îşi continuă dezvoltarea urcând treaptă cu treaptă spre civilizaţia europeană, transformându-se într-o comună modernă, fără nici o deosebire faţă de oraş.

Administrația locală care se gândeşte atât la cei mai mari dintre locuitori, cât și la cei mai mici, unde numărul acestora este în creştere de la o zi la alta, atât la şcoală, cât şi la grădiniţă, unde există atât grupa de română, cât şi cea de maghiară.

Datorită creșterii demografice, la Dumbrăvița se are în vedere construirea unui liceu, în viitorul apropiat.

„Noi acum avem 1.100 de copii, dintre care 840 copii la şcoală, iar ceilalţi sunt la grădiniţă. Dacă finalizez grădiniţa până la începutul anului şcolar în 2018, vom sta mult mai bine. Problema este că, ne vin foarte mulţi copii, la care părinţii şi-au făcut mutaţia în Dumbrăviţa, prioritari au fost cei cu domiciliul de Dumbrăviţa, dar ne vin copii şi din Timişoara, din Calea Lipovei şi din localităţile limitrofe. Aşa că ne-am gândit să existe continuitate, şi atunci avem nevoie şi de un liceu. Pe finanţare pe AFIR, se mai putea face şi se poate, doar pe profil agricol, ceea ce în Dumbrăviţa nu mai merge, şi vom încerca să găsim un profil, probabil tehnic, unde să putem forma copiii, pe nişte meserii căutate de multinaţionalele din jurul nostru”, a spus primarul comunei Dumbrăviţa, Victor Malac.

Între Dumbrăviţa şi Giarmata s-a investit foarte mult, iar investitorii caută mână de lucru calificată şi tineret. Creşterea demografică în Dumbrăviţa este foarte mare, Primăria eliberând în jur de 800 autorizaţii de construcţii pe an, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru miniblocurile cu 6-8 apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ