Dezbatere pentru sala polivalentă a Timișoarei

247

Sala de sport despre care atât de mult se vorbește și care ar fi trebuit să se ridice de multă vreme la Timișoara, rămâne în continuare la stadiul de discuție.

Din declarații, toată lumea își dorește această facilitate pentru oraș și pentru județ. Din cele văzute pe teren nu s-ar crede că așa stau treburile.

USR, ca formațiune ce nu are încă prea mare influență în administrația locală și județeană, în lipsa unor reprezentanți aleși, este totuși interesată de tot ce ține de oraș. Formațiunea politică intervine din nou în discuții, îndemnând la calm și rațiune. În opinia membrilor USR Timiș ar fi foarte bine venită o dezbatere publică pe această temă fierbinte. Astfel s-ar consulta și populația în numele căreia se face atâta vorbire, dar ce nu este întrebată prea des. Nici un concurs public cu teme propuse de arhitecți și de urbanișți nu ar fi deloc de prisos.

Iată și părerea formațiunii politice a Uniunii Salvați România la acesta tema majoră:
”Timișul și Timișoara au nevoie de o sală polivalentă modernă. Acest lucru este indiscutabil. Firesc este că ea să fie construită în Timișoara, însă, pe această temă, de foarte mult timp, domnii Robu și Dobra continuă să se confrunte. Sala rămâne, de ani și ani de zile, doar un plan pe hârtie.

● Nicolae Robu, primarul Timișoarei, ales în 2012 că parte a alianței USL, vrea să construiască această sala polivalentă în Timișoara.

● Călin Dobra, președintele PSD Timiș și al Consiliului Județean, este de asemenea de acord cu proiectul, dar îl dorește realizat în localitatea Giroc, condusă de un primar PSD.

Oricine urmărește dezbaterea «înflăcărată» dintre aceste două personaje poate trage o singură concluzie: dacă nu pot culege laurii și câștiga capital politic, nu îi interesează deloc realizarea proiectului.

Domnul Robu ar dori să marcheze încă o reușită a dumnealui, doar că banii pentru sala de sport vin de la Compania Națională de Investițîi, iar cei de la PSD, prin vocea domnului Dobra, nu vor să-i ofere acesta ocazie. Ei insistă să construiască sala în Giroc doar pentru a nu-i da prilej domnului Robu să se laude cu un edificiu pe care l-a promis încă din 2012. Primarul Timișoarei tot plimbă, de 3 ani de zile, masterplan-ul zonei respective, jucându-se cu machetele în conferințe de presă, în timp ce proiectul este blocat.

În loc să se pună la masă și să discute responsabil, domnii Robu și Dobra preferă să se înfrunte la infinit în declarațîi publice pe locul viitoarei săli polivalente. Adevărul este acesta: avem parte de încă un caz în care infatuarea politicienilor ține pe loc dezvoltarea comunității.

Spunem acest lucru deoarece este cunoscut faptul că ei pot conlucra fără niciun fel de probleme atunci când e vorba de interesul lor sau al apropiaților. De exemplu, când își numesc oameni în conducerea unor companii de stat sau la direcția unor instituțîi publice, ori când trebuie negociată chiria sediului PSD. Dar acum, când e vorba de interesul oamenilor, fie nu vor, fie nu sunt în stare.

USR consideră că zona actualului stadion este spațiul potrivit pentru a dezvoltă un proiect coerent. Am putea avea un stadion și o sală polivalentă la standarde europene, o parcare încăpătoare, dar și un spațiu pentru alte activități de petrecere a timpului liber: parcuri, terenuri de sport, bazine de agrement. Locul este disponibil, ușor de accesat și deja este un centru de interes datorită stadionului, al spitalului județean și celorlalte funcțiuni private care s-au dezvoltat în zonă.

USR cere organizarea unei dezbateri publice și a unui concurs de arhitectură pentru întreg ansamblul. Apoi, după alegerea soluției, această trebuie asumată de politic și implementată treptat, așa cum  firmele private pun zi de zi cărămizi la proiectele imobiliare din oraș sau așa cum la Cluj s-a construit un stadion nou și mai apoi, în vecinătatea să, o sală de sport. Așa am face noi, așa vom face când USR va ajunge la guvernare. Ne-am săturat cu toțîi de promisiuni deșarte și acuze aruncate doar de dragul imaginii publice.

Într-o lume normală, politicienii ar colabora, iar Timișul și Timișoara ar avea un plan bine pus la punct pentru un stadion, o sală de sport, o parcare și un spațiu recreativ pentru toți cetățenii săi. Domnilor Robu și Dobra, jocurile de imagine și de putere nu țîn loc de grinzi de susținere. Nu mai risipiți timpul și banii noștri în certuri infinite, gășiți soluțîi pentru oraș și întreaga regiune”, a declarat Alexandru Cadar, președinte USR Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ