Dezastru! Serviciile voluntare pentru situații de urgență dintr-un județ din Banat nu au avize legale de funcționare!

219

Nici un sfert dintre serviciile voluntare pentru situații de urgență din Caraș-Severin nu sunt avizate conform legii.

Potrivit legii, în toate orașele și comunele din țară trebuie să existe serviicii voluntare pentru situații de urgență avizate conform unor criterii cuprinse într-un ordin al MAI publicat anul trecut.

În prezent, în Caraș-Severin există 77 svsu-uri, dar doar 15 localităţi au depus documentaţiile şi au obţinut avizele, ceilalți primari nu s-au grăbit să trimită documentația.
În primul semestru al anului 2017 au depus documentaţia pentru emiterea noilor avize doar un svsu şi 2 servicii private. Celelalte 14 servicii au obținut avizele în luna iulie.
ISU ”Semenic” se străduiește să informeze în acest sens și a organizat instruiri pentru implementarea ordinului, la care au participat 48 din cei 66 de şefi angajaţi ai serviciilor voluntare şi 10 din cei 12 şefi ai serviciilor private pentru situaţii de urgenţă. Primarii au primit chiar adrese de informare privind legislația și criteriile de avizare.

Comandament ISU Caras-Severin

Mai mult, la sediul ISU ,,Semenic” au fost convocaţi şefii de servicii voluntare din Raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Reşiţa. S-au prezentat 16 din cei 18 convocaţi în prima serie şi toţi 15 din a doua serie. La instruirea organizată la sediul Secţiei de Pompieri Oraviţa au participat toţi cei 15 şefi de svsu convocaţi, la Caransebeş au participat 20 din cei 23 şefi svsu, iar la Moldova Nouă au participat 7 din cei 8 convocaţi.

În semestrul I al anului în curs, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au participat (singure sau împreună cu SPSU) la 88 intervenţii: 12 incendii, 57 incendii de vegetaţie şi altele, 5 acțiuni de asistenţă persoane, 8 inundaţii, 6 acţiuni protecţie comunități.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ