Dezastru în Timiș după codul roșu de inundații

114

Apele revărsate au intrat în case și curți, în mai multe localități din Timiș. Pompierii au ajutat la evacuarea a zeci de persoane. Oamenii au încercat să-și salveze bunurile din locuință și animalele din calea viiturii.

Astfel, în localitatea Lăpușnic,  în urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 25 de gospodării și 5 locuințe. În Făget, în urma precipitațiilor au fost inundate 11 gospodări, în localitatea Remetea Luncă, în urma scurgerilor de pe versanți au fost inundate 2 gospodării,  în localitatea Ierșnic, în urma scurgerilor de pe versanți a fost inundată o gospodărie și a fost salvată o persoană,  în  Deta, în urma ploilor abundente au fost inundate o curte și o grădină, în localitatea Bodo din comuna Balinț, în urma precipitațiilor a fost inundat drumul DJ609B. În plus, aici, pompierii au salvat 65 de păsări, în localitatea Lugoj, s-a intervenit la 2 gospodării inundate, în Ohaba Lungă, în urma precipitațiilor abundente au fost inundate 9 gospodării. În același timp, pompierii militari au evacuat  9 persoane. De asemenea, drumul DJ 609, care face legătura între localitățile Ohaba Lungă și Ohaba Română, a fost închis circulației rutiere începând cu ora 21:00 până la repararea acestuia. Șoferii au fost redirecționați pe o rută alternativă, prin județul Arad. În localitatea Begheiu Mic în urma precipitațiilor au fost inundate 2 case.

”La această oră se intervine cu o motopompă de mare capacitate în localitatea Babșa, comuna Belinț, unde în urma precipitațiilor au fost inundate 2 gospodării și un drum comunal. A fost construit și un dig de aproximativ 100 m lungime și înalt de 50 cm, pentru protecție. Și în localitatea Făget, se intervine pe Str. Stadionului unde au fost inundate 4 gospodării și un trotuar,  transmite ISU Banat.

În comuna Balinț sunt mobilizate mai multe forțe cu mai multe autospeciale de intervenție, motopompe și bărci, inclusiv Grupa Operativă din cadrul ISU Timiș, pentru monitorizarea situației și pentru a interveni în situații de urgență.

”În contextul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Informații despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunțate prin numărul unic de urgență 112”, recomandă pompierii.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată de Grupa Operativă și de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ