„Dezastru ecologic!” Ce spune Nicolae Robu despre piste de biciclete pe carosabil, la Timișoara

219

Primarul Nicolae Robu este inflexibil când vine vorba de realizarea unor noi piste de biciclete, pe carosabil, la Timișoara. Edilul-șef al orașului de pe Bega spune că renunțarea la benzile pentru mașini ar duce la „un dezastru ecologic, la proteste cum nici nu vă închipuiți”.

Marile orașe din Europa au decis să creeze condiții mai bune pentru bicicliști, inclusiv piste temporare, create pe carosabil, care să îngusteze din benzile existente. În Franța, spre exemplu, grupurile care promovează pedalatul au ajutat autoritățile locale să facă piste temporare, lucru luat în considerare de cei din administrație. La Timișoara, o astfel de măsură este imposibilă, crede Nicolae Robu.

Ar ieși niște proteste de nu vă puteți închipui. Nu puteți poate să vă imaginați, nefiind în interiorul problematicii, ce consecințe negative ar fi pentru mii și mii de timișoreni, pentru toți până la urmă S-ar crea niște ambuteiaje cumplite. Având ambuteiaje, am avea și poluare, să fie foarte clar! Cea mai mare poluare se produce când se apasă pe pedala de accelerație! Când sunt ambuteiaje, te duci câțiva metri, te oprești, apeși pe accelerație, mai mergi câțiva metri, iar te oprești, din nou apeși pe accelerație și tot așa. Se degajă noxe și printre noxe la loc de frunte este dioxidul de azot. Noi și așa avem probleme cu cantitatea de dioxid de azot”, a declarat Robu, în obișnuita conferință de presă on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ