Despre minciună, manipulare și distorsiune a lumii contemporane. Un dialog moderat de scriitorul Marcel Tolcea cu jurnaliști de la ,,Le Monde” și ,,Deutsche Welle”

63

Începând din 27 ianuarie, expoziția Fake News : art, fiction, mensonge ajunge la Timișoara, într-un eveniment organizat de Institutul Francez din România la Timișoara, în parteneriat cu FABER, Fondation Groupe EDF, ifa, FunkForum.

Adevărat sau fals? 

Cu toții suntem spectatori sau chiar actori în propagarea informațiilor false prin Facebook, Twitter, Instagram și multe alte platforme sociale. Expoziția Fake news : art, fiction, mensonge explorează și descifrează mecanismele de creare și difuzare a informațiilor false și își propune să găsească metode prin care să stopeze propagarea acestora.

Fake news : art, fiction, mensonge este o expoziție inedită care reunește lucrări ale unor artiști francezi și internaționali care trag un semnal de alarmă și pun la îndoială diseminarea informațiilor false într-o lume hiperconectată, dar care ne distruge spiritul critic.

Această expoziție propune o călătorie artistică și educativă, între realitate, interpretare și percepție, pentru a înțelege și a descifra mecanica a ceea ce înseamnă fake news.

Expoziția va fi deschisă vineri, 27 ianuarie, de la ora 18:00 la FABER, printr-un dialog pe tema fake news între Marc Semo, jurnalist Le Monde și Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle. Discuția va fi moderată de profesorul Marcel Tolcea. Intrarea la eveniment este liberă. (Dezbaterea se va desfășura în limba franceză, cu traducere în limba română)

Tot vineri dimineața, de la ora 11:00, jurnalistul Marc Semo este invitat la o discuție cu elevii Liceului Teoretic Jean Louis Calderon, discuție ce va avea loc în incinta liceului, pe Strada Johann Heinrich Pestalozzi, nr. 14.

LĂSAȚI UN MESAJ