Despre importanța vitaminelor pentru organism, în cadrul Caravanei Creativităţii care sosește la Timișoara!

77

Vreţi ca micuţii voştri să afle cât de importante sunt vitaminele şi mineralele pentru organism şi cum funcţionează acestea? Ei bine, profesorii trăsniți de la Fun Science deschid lumea ştiinţei pentru copiii din Timişoara.

Părinții sunt așteptați, împreună cu cei mici, pentru a descoperi lumea experimentelor prin știință și joacă, la Caravana Creativităţii. În cadrul acestui atelier, copiii vor învăța importanța absorbției Vitaminei D în organism și cum funcționează aceasta, dar și importanța Fierului și a Zincului pentru dezvoltarea cognitivă. În plus, cei mici își pot pune în valoare creativitatea și imaginația printr-un experiment în care vor afla cum se poate realiza plastilina.

Cu startul potrivit, orice copil își poate pune în valoare creativitatea, dar întotdeauna alături de o alimentație echilibrată și o viață activă, care să îi ofere energie pentru o zi de joacă.

“Este recomandat ca părinții să includă în meniul zilnic al copiilor o varietate de alimente, care să asigure necesarul de vitamine și minerale pentru organism. Fierul și zincul sunt două minerale esențiale pentru dezvoltarea cognitivă și buna funcționare a sistemului imunitar. Părinții pot include în meniu alimente bogate în fier precum carne slabă, pește, spanac, ouă, năut sau nuci, care pot fi ușor de adaptat astfel încât să fie pe placul celor mici. Acestea pot fi oferite în diferite momente pe parcursul zilei, atât la mesele principale, cât și ca gustări”, declară nutriţionistul Nicoleta Tupiță.

În primele opriri ale Caravanei Creativității prin ţară, peste 13.000 de părinți și copii au explorat lumea experimentelor. Caravana poposeşte la Timişoara, în parcarea celui mai mare mall din oraş, duminică, 16 iunie, între ora 11 şi 18.

LĂSAȚI UN MESAJ