Deși lucrările de pe lotul 3 din Lugoj – Deva se pot finaliza anul acesta, viitoarea autostradă rămâne muzeu. VIDEO

536

Au apărut noi imagini cu lucrările de construire a lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva. Membrii Pro Infrastructura au filmat din aer șantierul care arată că stadiul este unul avansat. Din păcate, dacă constructorul și CNAIR nu se înțeleg, tronsonul va rămâne muzeu.

„Vă prezentăm imagini de la înălțime din capătul vestic al lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, mai precis devierea Drumului Național 68A, parte din descărcarea (nodul) Holdea. Din păcate, chiar dacă lucrările din contract se pot finaliza în 2018, autostrada va rămâne închisă. Motivul? Conexiunea autostrăzii cu DN68A și al doilea ecoduct nu au fost incluse de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în contract nici până în acest moment!”, au postat membri Pro Infrastructura pe Facebook.

În data de 09.06.2018 constructorul (Comsa) a deviat circulația vehiculelor pe noul traseu al DN68A care supratraversează viitoarea autostradă. Imediat după, fostul traseu al drumului național a fost desființat și a început săpătura (debleu). Cantitățile mari de precipitații din ultimele zile au stopat momentan lucrările, însă se estimează că în cel mai scurt timp acestea vor fi reluate în forță în acest punct critic al șantierului.

Din zona ecoductelor spre capătul estic de la Ilia, stadiul începe să fie unul avansat, fiind executate straturile de asfalt, rigolele pentru scurgerea apelor, platformele betonate din parcările de scurtă durată, parapetele metalice laterale și centrale, panourile fonoabsorbante și chiar instalațiile de iluminat.

„Solicităm CNAIR, pentru a mia oară, să includă în contract nodul Holdea și celelalte lucrări suplimentare, astfel încât tronsonul Ilia-Holdea să poată fi deschis traficului cel mai târziu în prima parte a anului viitor!”, solicita Pro Infrastructura.

LĂSAȚI UN MESAJ