Desfășurare impresionantă de forțe pe A1! O singură persoană a ajuns la spital, în urma accidentului de la Topolovăţ, judeţul Timiş

245

O singură persoană a avut nevoie de internare la spital în urma accidentului de la Topolovăţul Mare, judeţul Timiş. Traficul rutier pe autostrada A1 a fost reluat după aproximativ o oră.

Un microbuz înmatriculat în Bulgaria, care transporta pe platformă un alt microbuz, s-a răsturnat, după ce a avut o explozie la roată pe autostrada A1, pe sensul de mers de la Lugoj la Timișoara, în apropierea localității Topolovățul Mare.

În microbuz se aflau șapte persoane adulte și un copil, dintre care o singură persoană a avut nevoie de asistență medicală şi a fost transportată la spital.

S-a activat parţial planul roşu de intervenţie, fiind alertate mai multe echipaje medicale şi spitalele din zonă care dispun de unităţi de primiri urgenţe, în condiţiile în care primele informaţii de la locul accidentului indicau şapte persoane rănite.

Traficul a fost blocat aproximativ o oră, fiind reluat în jurul orei 13.20.

”Pe autostrada A1, în apropierea localității Topolovățu Mare, pe sensul de mers către Lugoj, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un microbuz, care transporta pe o platformă un alt microbuz. În urma exploziei unui cauciuc al microbuzului, cele două autoturisme s-au răsturnat pe șosea. În microbuz se aflau 7 adulți și un copil. În urma accidentului doar o femeie, în vârstă de 67 de ani, a necesitat transportul la spital, acuzând dureri în zona toracelui. Pentru gestionarea situației de urgență a fost activat Planul Roșu.

La locul intervenției s-au deplasat 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de transport persoane și victime multiple, 1 descarcerare grea, 2 autospeciale dotate cu modul de descarcerare, 2 echipaje SMURD, 2 ambulanțe SAJ, chiar și elicopterul SMURD, 3 ofițeri și 35 subofițeri, și mai multe echipaje de poliție pentru oprirea traficului până la eliberarea carosabilului.

S-a acționat pentru degajarea traficului, spălarea carosabilului și asigurarea măsurilor PSI specifice” scriu pompierii de la ISU ”Banat” pe pagina lor de Facebook.

Citește și: Accident spectaculos pe A1! Din fericire, fără victime! Traficul este deviat pe DN6

LĂSAȚI UN MESAJ