Deșeurile periculoase pot fi folosite în siguranță doar respectând strict legea-VIDEO

252

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş continuă o mai veche tradiție de a invita instituții și administrații partenere pentru a contribui împreună la diseminarea de informații necesare mediului de afaceri. Luni dimineața a fost rândul Gărzii Naționale de Mediu prin Comisariatul Județean Timiș să susțină un seminar în Sala CEDO din Piaţa Victoriei nr. 3, etaj 1. Afluența neobișnuit de mare de curioși sugerează că protecția mediului nu este doar o vorbă fără acoperire.

Tema întâlnirii a fost: „Responsabilități în domeniul protecției mediului în conformitate cu legislația în vigoare”. Aspectele dezbătute au trezit interes firmelor participante tocmai prin faptul ca legislația in domeniu s-a schimbat destul de des. Iar pentru a nu greși agenții economici ar trebui să-și actualizeze permanent cunoștințele. S-au adus în discuție noi acte de reglementare privind protecția mediului necesare desfășurării activității.
Nu au scăpat nelămurite și unele noi reglementări despre gestionarea deșeurilor. Fiindcă nimeni nu ar vrea să se trezească cu niște amenzi destul de usturătoare fără să știe ce are de făcut.

Seminarul s-a desfăşurat într-o manieră interactivă, sub forma unei sesiuni de întrebări–răspunsuri, fiind recomandată şi încurajată, în orice moment, intervenţia participanţilor şi discuţiile libere. Pentru ca prezentarea să fie personalizată pe speţele specifice companiilor participante, acestea au fost invitate să transmită o listă a cazurilor cu care se confruntă în practică şi care ar dori să fie abordate pe parcursul seminarului.

Seminarul a fost susținut de Mariana Loriczi, comisar șef și de Lavinia Alina Călușeru comisar superior, ambele de la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Timiș.
Toți cei ce mai îndoieli despre problemele ridicate de manipularea deșeurilor periculoase pot de asemenea să se adreseze direct la sediul Gărzii de Mediu pentru a afla date mai exacte despre fiecare speță în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ