Descoperirea făcută de polițiști într-o clădire a unei grădinițe din Timișoara. Foto

1161

Polițiștii locali din Timișoara au depistat, în această dimineață, mai multe persoane fără adăpost care își făceau veacul într-unul din corpurile ce aparțin Grădiniței cu Program Prelungit nr. 14, situată pe B.dul 16 Decembrie.

Oamenii străzii au strâns în jurul lor deșeuri și locuiau în condiții improprii, fiind vorba și despre copii mici. Mai mult, clădirea respectivă reprezintă și un real pericol fiind în stare avansată de degradare.

,,La fața locului polițiștii locali au depistat un număr de 12 persoane, între care 3 minori cu vârste între 8 luni și 5 ani, din localitățile Reșița și Brașov. Mamele celor trei copii împreună cu aceștia au fost predate la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul din Piața Regina Maria. Ceilalți 6 adulți au fost predați centrului de pe str. Telegrafului, după ce au fost luați în evidențe de polițiștii locali. S-au demarat procedurile pentru igienizarea locației împreună cu reprezentanții Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei, iar Direcția Urbanism împreună cu Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse vor face demersurile pentru îngrădirea locației astfel încât să nu mai fie posibilă pătrunderea persoanelor fără adăpost.”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Anul acesta, polițiștii locali au mai identificat un număr de 55 adăposturi improvizate în care locuiau oameni ai străzii, în fiecare din aceste cazuri efectuându-se demersurile pentru igienizarea locațiilor și predarea persoanelor depistate la centrele sociale.

oamenii strazii

LĂSAȚI UN MESAJ