Descoperire de senzaţie în domeniul geneticii, care va permite vindecarea bolilor incurabile şi va prelungi viaţa

251

Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă cale de a edita ADN-ul şi ar putea astfel să repare „genele stricate“ din creier. Numita Sfântul Graal al geneticii, noua descoperire va putea fi folosită pentru vindecarea bolilor incurabile şi prelungirea speranţei de viaţă.

Cercetările anterioare nu au putut duce la modificări ale ADN-ului în ochi, creier, inimă şi în ţesutul hepatic. În schimb acestă nouă tehnică le-a permis pentru prima dată să opereze aceste modificări şi ar putea duce la noi tratamente pentru o serie de boli asociate cu procesul de îmbătrânire.

Profesorul Juan Carlos Izpisua Belmonte, cercetător în acest proiect, a declarat: „Suntem foarte încântaţi de tehnologia pe care o descoperim pentru că e ceva ce nu putea fi făcut înainte.“

Belmonte a vorbit şi despre viitorul acestei descoperiri.„Aplicaţile posibile ale acestei descoperiri sunt vaste. (…) Pentru prima dată avem tehnologia ce ne permite să modificam ADN-ul celulelor ce nu se divid, să reparăm gene stricate din creier, inimă şi ficat.“

„Ne permitem pentru prima dată să visăm la vindecarea unor boli de care nu ne puteam atinge înainte, lucru care e emoţionant.“ a mai adăugat cercetătorul.

LĂSAȚI UN MESAJ