Descindere în forță, intimidare, panică sau teamă? Iată cum a acţionat ANAF!

122

Mulţi au condamnat modul în care a acţionat ANAF în controversatul caz al evacuării „Antenelor” lui Dan Voiculescu. Inclusiv premierul Dacian Cioloş „regretă” modul în care a acţionat ANAF, vorbind de „descindere în forță”, „intimidare”, „panică”, „teamă”. Şi, totuşi, chiar aşa a fost?

„Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz și în altele, prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare. Nu sunt de acord cu acest mod de acțiune nici în acest caz, nici în general, față de firme sau simpli cetățeni contribuabili. Le-am solicitat să aplice legea fără a utiliza astfel de practici, care riscă să discrediteze imaginea de instituție în slujba cetățeanului. Acest gen de comportament ar trebui să se schimbe. ANAF poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează”, a afirmat pe Facebook premierul Dacian Cioloş.

ANAF explică, şcolăreşte, tot pe reţeaua de socializare, că luni, 15 februarie, patru echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la adresele respective, pentru identificarea societăţilor comerciale înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu 48 de locaţii (sedii sociale şi puncte de lucru), în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin decizia penală nr. 888 din data de, atenţie!, 8.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti şi rămasă definitivă.

Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în dotarea Serviciului Executări Silite.

La adresa din Şoseaua Bucuresti-Ploiesti s-a deplasat un singur echipaj format din patru executori fiscali, care au solicitat la recepţie prezenţa unei persoane care să aibă calitatea de administrator sau împuternicit: au fost îndrumaţi la un alt sediu!

Executorii fiscali au prezentat legitimaţiile de serviciu şi ordinele de deplasare emise individual. Au fost legitimate doar patru persoane, pentru a li se înmâna notificările, conform procedurii: legitimarea a fost necesară pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al notificării. Au fost înmânate zece notificări, cu confirmare de primire.

Pentru celelalte sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societăţii sau reprezentanţii au refuzat primirea notificărilor. În aceste cazuri, notificarea se face prin poştă cu confirmare de primire!

Concluziile le trage fiecare!

Citeşte şi:

Cunoscuta jurnalistă timişoreană Brînduşa Armanca se implică în conflictul Antenelor

Premierul Cioloş îşi menţine poziţia în cazul Antenelor „în faţa celor care au vrut doar spectacol”-VIDEO

Foto: https://www.facebook.com/Agenția-Națională-de-Administrare-Fiscală-ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ