Deschiderea expoziției „Oameni între oameni”, la UVT Art Center

33

Universitatea de Vest din Timișoara vă invită să participați miercuri, 31 mai, de la ora 18, la UVT Art Center (Oituz 4), la deschiderea expoziției „Oameni între oameni”, curatoriată de masteranzii din anul I ai programului de studiu „Patrimoniu, restaurare și curatoriat”, cu participarea studenților și masteranzilor de la specializările Pictură, Grafică, Foto-Video, Sculptură și Ceramică.

Artiști expozanți sunt Alexandru Ștefănescu, Ana-Gabriela Purecel, Denisa Pasere, Flavius Tiberiu Buzea, Giulia Andronache, Ioan Nasta, Maxim Zaghidullin, Noemi Beatrice Poleac Dekany, Raluca Micula, Rebeca Ulici, Tamás Borza, iar echipa curatorială este formată din Cătălina Bogdan, Adrian Chermeleu, Alina Dărăban, Larisa Hârțaucă, Melissa Ivana, Ioana Radu, Crina Răstășanu. Coordonatoarea evenimentului este doamna Maria Orosan-Telea.

Expoziția Oameni între oameni a plecat de la ideea observării modului în care imaginea de sine și imaginea celuilalt pot servi unui discurs articulat și argumentat despre conexiuni umane sau înstrăinări. Sunt aduse împreună lucrări ale studenților și masteranzilor secțiilor de pictură, grafică, sculptură și fotografie care relevă preocuparea pentru figura și interioritatea ființei umane. Alături de acestea, o serie de lucrări conceptuale, care eludează prezența efectivă a chipului, vorbesc despre identitate și alteritate într-o manieră codată. Așadar, expoziția propune un demers curatorial legat de felul în care artistul vede lumea și mai ales felul în care se vede pe sine ca dezvăluire extrem de intimă și în același timp pătrunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.