Deschiderea anului universitar 2020-2021, la Universitatea de Vest din Timișoara

45

Un eveniment exclusiv online, dedicat întregii comunități UVT.

Astăzi a avut loc evenimentul de deschidere a anului universitar 2020-2021 la UVT, desfășurat în format online, distribuit public prin social-media pe pagina UVT și prin Google Meet.

Universitatea de Vest din Timișoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul țării, marchează astfel un început de an universitar care, deși dominat de restricții, de foarte multe limitări în desfășurarea activităților educaționale, va însemna o perioadă importantă pentru întreaga comunitate locală, ca și pentru întreaga societate, în care vom fi precauți în fața riscurilor epidemiologice și vom continua educația la înalte standarde, în regim online sau hibrid. Maniera de desfășurare a activităților educaționale în cele 11 facultăți ale UVT a fost stabilită prin deciziile luate de conducerile facultăților.

La evenimentul de astăzi, comunitatea universitară din UVT a fost onorată de intervențiile mai multor invitați, reprezentanți ai autorităților și partenerilor UVT, dar și a personalităților internaționale, ambasadori ai UVT în lume. După cuvântul de deschidere pe care rectorul UVT, profesorul Marilen Gabriel Pirtea, l-a transmis studenților și părinților lor, cadrelor didactice și cercetătorilor, personalului de specialitate și colaboratorilor, publicului prezent în online la eveniment, au urmat mai multe mesaje de solidaritate, deschidere și parteneriat universitar transmise live de către: doamna Ligia Deca, consilier prezidenţial, rectorii celorlalte trei universități publice timișorene, partenere ale UVT în cadrul Alianței Timișoara Universitară, prof.univ.dr. Octavian Crețu (UMFT), prof.univ.dr. Florin Drăgan (UPT), prof.univ.dr. Cosmin Popescu (USABTM). De asemenea, au transmis mesaje și prof.univ. dr. Alice Oancea, Doctor Honoris Causa a UVT (Universitatea Oxford), ca și studenții Adrian Breha, preşedinte OSUT și Antonia Pup, reprezentantă a anului întâi, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie.

În perioada 28 septembrie – 4 octombrie, Universitatea de Vest organizează un program dedicat inițierii noilor studenți – SĂPTĂMÂNA DE INIȚIERE UVT – cuprinzând, pe lângă evenimentul de deschidere a anului universitar, activități și evenimente generice, destinate întregii comunități universitare – așa cum este Festivalul Univibes, ajuns la cea de-a patra ediție, dar și evenimente nișate pe specificul celor unsprezece facultăți. Întregul program al Săptămânii de Inițiere UVT se găsește online pe pagina UVT dedicată Săptămânii de Inițiere.

Festivalul UNIVIBES, singurul festival de muzică și arte performative organizat de o universitate odată cu deschiderea anului universitar, revine și în acest an, într-o ediție ce respectă regulile de distanțare, în Parcul Rozelor din Timișoara. Atmosfera va fi întreținută de către Adrian Despot & Cezar Popescu (Vița de Vie Acu2tic), Țapinarii și Monokrom.

Așadar, începem anul universitar cu forțe proaspete și energie.

Univibes by UVT deschide spectacolul studenției în 28.09 la ora 19. #BeReady! Intrarea este gratuită și se face pe bază de rezervare.

Pentru toate informațiile despre evenimentele săptămânii de inițiere la UVT vă rugăm să accesați pagina web ww.uvt.ro și pagina de facebook UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ