Derby de Timișoara! Revin duelurile dintre ”lei” și ”urși”

91

Este perioada derbiurilor locale în sportul timișorean. După fotbal și volei a venit vremea baschetului să se împartă în două tabere înaintea primului duel dintre BC SCM și Timba.

Trei derbiuri locale și toate în decurs de numai o săptămână. După ASU Politehnica – ACS Poli și UVT Agroland – CSM Lugoj desfășurate zilele trecute, miercuri avem un nou duel îndelung așteptat. BC Timișoara și Timba Timișoara se întâlnesc în prima ligă de baschet masculin. O partidă ce trebuia să se desfășoare în prima etapă dar a fost amânată din cauza indisponibilității sălii Constantin Jude.

Este cea de-a șaptea confruntare între cele două cluburi timișorene, precedentele jocuri s-au consumat în cei trei ani pe care Timba i-a petrecut în Liga Națională, între 2012 și 2015. De fiecare dată câștig de cauză au avut ”leii”, favoriți de altfel și înaintea acestui meci nu neapărat din cauza statutul de echipă gazdă ci a ceea ce au arătat cele două teamuri până în prezent.

”Este bine că avem un moral bun și sunt convins că va fi un meci foarte dificil. Faptul că ei au pierdut în cea mai recentă etapă nu reflectă valoarea reală a echipei. Își doresc o primă victorie și știu că va fi un meci foarte disputat.  Eu știu că noi avem atuuri și vom încerca să le valorificăm. Ei, probabil, vin cu o dorință foarte mare de victorie, fiindcă au nevoie de prima victorie în campionat. Sunt o echipă atletică, o echipă cu individualități remarcabile, care deși nu au avut rezultate foarte bune, s-au evidențiat în statistică. Au o energie bună și agresivitate în general”, a punctat antrenorul BCT-ului, Tudor Costescu.

Violeții au adunat două victorii și o înfrângere și sunt pe locul 8 momentan, în timp ce galben-negrii sunt ultimii în clasamentul Ligii Naționale, fără vreo victorie după 3 jocuri.

Partida SCM BC Timișoara – BC Timba Timișoara e programată miercuri, 1 noiembrie, de la ora 19,30, în sala Constantin Jude.

 

LĂSAȚI UN MESAJ