10.2 C
Timișoara
luni 2 octombrie 2023

Derapaj golănesc al unui om de afaceri local la adresa primarului Timișoarei. Acesta l-a numit ,,lepră de pui nazist” pe Dominic Fritz într-o postare pe o rețea socială

Dan Dinu, un om de afaceri local cunoscut pentru desele sale ieșiri în decor, îl numește pe Dominic Fritz, nici mai mult, nici mai puțin decât ,,lepră de pui nazist”.

Un astfel de discurs, care amintește de ,,cămășile brune” din anii ‘30, formulat de afaceristul respectiv a fost rapid îmbrățișat de mai mulți politicieni locali și oameni de presă, care s-au grăbit să dea like postării în cauză.

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a luat rapid poziție, delimitându-se de formularea de tip xenofob a lui Dan Dinu, dar și de poziția colegului său de partid Ioan Ardeal Ieremia, care a îmbrățișat, senin, invectivele din postarea la care facem vorbire.

Cu puține minute în urmă, Dominic Fritz a reacționat, la rândul său, la atacul extremist și de joasă speță, formulat de afaceristul local.

“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele cu care, într-o postare recentă, se adresează Dan Dinu, om de afaceri din Timișoara, primarului Timișoarei.

“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele la care au dat like, printre alții, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Șandru (trimis în judecată de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul județean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista și fosta președintă a clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure.

Comentariile sub postarea despre “lepra de pui nazist” au apărut repede: “Bravo domnul Dan Dinu…cacatul asta nazist trebuie expulzat”, “Degeaba ii spui, asta a fost crescut în lagăr…”, “Nevertebrata asta nu are (cap), doar un lindic prelungire la corp”.

În România, 1 din 2 elevi este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică. România se situează pe locul 3 la bullying în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Eu nu mă las intimidat nici de Dan Dinu, nici de alți bullies care aprobă un astfel de discurs rasist, vulgar, violent, anti-european și anti-timișorean. Dar ca fiecare dintre noi, am o responsabilitate pentru toți copiii și adulții timișoreni care devin victimele bullying-ului doar pentru că cei din jur se uită în altă parte.

Nu voi permite ca un astfel de discurs să devină normalitate la Timișoara, indiferent cine este ținta lui. De aceea voi reclama postarea la Consiliul Național de Combaterea Discriminării și voi acționa în instanță autorul și pe toți cei care au distribuit-o.

PS.: În poză, Dominic pui de părinții lui iubiți”, a încheiat Dominic Fritz

Alte subiecte :

Copiii domnului Ion Iliescu

De câteva zile, presa frământă un nou subiect: luarea de mită de care, în aparență, se face vinovat dl Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean...

Înfrățirea între două orașe europene Gera și Timișoara trăiește prin colaborarea concretă a instituțiilor și a oamenilor

La Primăria Municipiului Timișoara a avut loc ceremonia de aniversare a 25 de ani de înfrățire între orașul nostru și Gera (Germania). Evenimentul s-a...

Citește și :