Deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu cere demisia de urgență a ministrului Bodog

350

Deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu îl avertizează pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, că în România este o situaţie de urgenţă, în lipsa vaccinurilor anti-rujeolice, după ce s-au înregistrat 26 de decese. Popescu a făcut mai multe interpelări, în ultimele luni, la adresa ministrului de resort, însă acestea au rămas fără un răspuns clar. Întrebarea principală pe care deputatul liberal o adresează, încă o dată, în mod public, este: “Când vom primi vaccinurile anti-rujeolice, domnule ministru Bodog?”

“Avem 26 de decese, este o cifră foarte mare. Încă din ianuarie, ministrul a promis că face rost de vaccinuri şi va cumpăra, prin procedură de urgenţă, aceste vaccinuri. Este adevărat că problema vaccinurilor a existat în mandatele tuturor miniştrilor, cauzele fiind diverse. Vorbim de o situaţie de urgenţă, de criză. Am întrebat de sute de ori ce veţi face pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a acestor vacinuri. Avem o epidemie de rujeolă, aceasta nu se tratează cu argumentele stupide pe care le aduce ministrul: că sunt probleme cu contractorii, probleme legislative, că am oprit exportul. Nu ne interesează aceste motive, sunt oamenii disperaţi pentru că nu au accest vaccin pentru copiii lor. În ultimele 2 luni am avut asigurări din partea Ministerului Sănătăţii că vom primi situaţia vaccinurilor. Avem tot 0 vaccinuri”, spune Pavel Popescu.

Parlamentarul liberal reaminteşte ministrului că, în 24 aprilie, a afirmat că are asigurări că dozele de vaccin vor fi în ţară în 1 mai. Suntem la o lună diferenţă şi aceste vaccinuri nu au intrat în ţară. „Ce poate face un minister total incompetent pentru a rezolva o situaţie de criză? Întreb pentru ultima dată: Când vor fi vaccinurile în posesia medicilor? Dacă nu puteţi să răspundeţi, dle ministru, nu aveţi ce să căutaţi pe scaunul de ministru, nici dvs., nici echipa dvs. de incompetenți”, afirmă Pavel Popescu în declaraţia sa, context în care deputatul liberal cere demisia ministrului Florian Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ