Deputat PSD Timiș ”recompensat” de partid pentru poziția sa în disputa Grindeanu – Dragnea! Ce a pățit parlamentarul timișorean…

841

Deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis, care este și vicepresedintele organizației conduse de premierul Sorin Grindeanu până la excluderea din partid, a rămas fără funcția de secretar al grupului deputaților PSD. Asta, la doar o zi dupa ce aceasta s-a numărat printre cei care nu au semnat moțiunea de cenzură împotriva lui Grindeanu.

Alfred Simonis, a declarat, luni, că pierderea funcţiei de secretar al grupului PSD din Cameră reprezintă o sancţiune pentru decizia sa de a nu vota moţiunea de cenzură, el arătând că excluderea din PSD, decisă de CExN, este, de această dată, un veritabil şantaj. „Este disperarea celor care mi-au retras acest sprijin pentru că altfel nu se înţelege urgenţa şi necesitatea acestui demers acum”, a spus Simonis.

psd alfred simonis(17)

El a arătat că pierderea funcţiei din grup reprezintă o sancţiune. „E o sancţiune, evident. Eu am anunţat de când s-a făcut această propunere că nu voi semna şi nu voi vota o moţiune împotriva unui Guvern PSD”, a spus Simonis.

Potrivit acestuia, decizia de excludere, votată de CExN pentru cei care vor susţine Guvernul Grindeanu, reprezintă un şantaj. „Mi se pare un şantaj, care e pedepsit de Codul penal. Nu poţi să şantajezi un parlamentar să voteze altfel decât îi dictează propria conştiinţă. Sunt convins că nu voi fi exclus pentru că nu-mi exercit votul aşa cum a hotărât partidul. Cetăţenii m-au trimis în Parlament şi votez conform conştiinţei mele”, a spus Simonis.

Deputatul PSD Simonis Alfred-Robert nu va mai ocupă funcţia de secretar al Grupului PSD, însă, îşi păstrează calitatea de membru al grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ