Deputat acuzat de ultraj și amenințarea unui polițist. „Ajung eu la Bucureşti, am eu grijă de tine”

116

Deputatul botoşănean Ilie-Răzvan Rotaru a fost amendat şi a rămas fără permis, după o oprire neregulamentară şi pentru că a refuzat să prezinte actele agentului. În plus, politicianul s-ar fi ales cu o plângere penală pentru ameninţare/ultraj după ce l-ar fi ameninţat şi înjurat pe poliţist.

Întâmplarea a avut loc în ultima zi din anul 2019, pe Aeroportul din Suceava, şi a fost scoasă la iveală de criminalistul sucevean Bogdan Bănică, preşedinte executiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS.

Deputatul Rotaru a oprit maşina în mod neregulamentar în parcarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” din judeţul Suceava. Un poliţist i-a cerut acestuia să elibereze zona şi să prezinte actele maşinii, însă parlamentarul s-a enervat cumplit şi, în loc să respecte indicaţiile, i-a făcut poze şi l-ar fi ameninţat pe poliţist.

„Vă rog din suflet să eliberaţi zona, fără scandal… Pe principiul „pe mine mă vezi, pe ăla nu”, conducătorul auto începe disputa. Ce nu e prins în filmare e că i se solicită documentele de identitate, la care, surpriză: – Nu îţi dau niciun act, bă, sunt deputatul ROTARU RĂZVAN-ILIE, şi îi flutură poliţistului un carton cu poză ştampilată. Dragă domnule deputat ROTARU „gropitză în bărbitză”, ca să fii un cocalar veritabil nu e suficient să ai lanţ de aur la gât şi să te cerţi cu un poliţist ce îşi face meseria. Îţi mai trebuie pantofi albi, ghiul pe deş’t, şapcă firmată şi geacă de piele cu ţinte. E drept, poate le aveai în portbagaj, nu cunosc…”, a scris Bănică pe Facebook.

Criminalistul sucevean susţine că deputatul l-ar fi ameninţat şi înjurat pe poliţist.

”La plecare, ce nu este prins pe filmare dar se probează cu martori, deputatul (…) mai şi ameninţă poliţistul: „ajung eu la Bucureşti şi te dezbrac în curul gol, am eu grijă de tine”.

Din spusele lui Bănică, politicianul s-a ales cu o plângere penală pentru ameninţare/ultraj.

Şoferul a primit o amendă de 2.240 de lei pentru oprire neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, neînmânarea documentelor pentru control şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Başca permisul suspendat.

Răzvan Rotaru a fost contactat de presa locală pentru un punct de vedere în legătură cu cele întâmplate în parcarea Aeroportului Suceava, însă deputatul nu dorește să comenteze.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ