Depunctări în Liga I pentru contracanditatele Timișoarei

1196

ACS Poli a scăpat de emoții și nu va fi depunctată din nou de forurile ce guvernează fotbalul românesc. Nu de același tratament vor avea partea ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu și Gaz Metan Mediaș, cluburi ce vor rămâne fără trei puncte din această iarnă.

Liga I de fotbal tinde să devină un campionat al depunctărilor. După ce ACS Poli Timișoara, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș au fost penalizate în vară de FRF și LPF, iarna va aduce alte ”cadouri” în primul eșalon. De această dată criteriile de acordare a ”bonusurilor” se bazează pe datoriile acumulate de unele cluburi.

Gaz Metan Mediaș, ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu sunt în situația de a fi pedepsite de FRF, prin intermediul Comisiei de Licențiere, pentru că nu și-au plătit datoriile până la termenul limită de 30 noiembrie. Cele trei grupări vor rămâne fără trei puncte. Anuntul deciziei este așteptat în perioada următoare.

Și ACS Poli a fost în pericol de a fi depunctată din cauza datoriei de 100.000 de euro pe care o avea în contul transferului lui Pedro Henrique, însă șefii de pe Dan Păltinișanu au luat un împrumut și au achitat datoria evitând o nouă depunctare. Reamintim că violeții așteaptă să primească înapoi opt puncte din penalizarea dictată împotriva lor în vară. TAS-ul le judecă în 28 decembrie apelul și șansele unui verdict pozitiv sunt de 99% după spusele oficialilor.

Depunctarea aplicată de FRF ar favoriza-o pe gruparea timișoreană pentru că două dintre cele trei ar putea să îi fie adversară în play-out. Pandurii ar coborî pe locul 10 cu 21 de puncte, iar ASA rămâne cu doar 6 puncte, unul mai mult decât Poli.

 

LĂSAȚI UN MESAJ