Depozit cu materiale plastice, mistuit de flăcări. 150 de pompieri, în misiune

66

Incendiu de proporții de la depozitul cu materiale plastice din Afumaţi. De mai bine de 6 ore, 150 de pompieri se luptă cu flăcările. Salvatorii acționează de la distanță din cauza pericolului de prăbușire a plafonului clădirii. Focul a fost localizat, mai sunt câteva mici focare pentru stingerea cărora pompierii acționează și la această oră.

„E vorba de o platformă cu trei depozite, un depozit de 4.000 mp şi două depozite de circa 800-1.000 mp, în vecinătăţi mai avem o vilă P+1 şi alte locuinţe particulare. Flăcările erau foarte puternice, la 10-15 metri înălţime, temperatura de 800-1.000 grade, incendiul este localizat, flacăra este aproape lichidată, mai sunt focare la care intervenim punctual. Având în vedere degajările de fum, echipajul nostru a efectuat o serie de măsurători şi valorile au fost depăşite în momentul iniţial al arderii. În momentul de faţă, nu mai sunt probleme privind valorile din atmosferă”, a declarat, la Digi24, inspectorul şef ISU Bucureşti-Ilfov.

Incendiul de la depozitul cu materiale plastice din localitatea Afumaţi a pornit vineri dimineaţa. Flăcările au cuprins aproape întreaga suprafață de 4.000 de metri pătraţi a clădirii, a informat ISU Bucureşti-Ilfov.

La faţa locului au intervenit 25 de autospeciale de stingere şi peste 100 de pompieri, 4 autoscări şi două autospeciale pentru descarcerare plus un echipaj SMURD.

La locul incendiului a fost trimis şi echipajul CFRN pentru a se verifica substanţele toxice din zona incendiată.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ