Demarează șantierul viitoarei maternități a Spitalului Județean Timișoara

47

A început orgnizarea de șantier pentru viitoarea maternitate a Spitalului Județean Timiș. Constructorul a preluat terenul de 4.700 de metri pătrați și poate începe lucrările. Investiția pentru noua maternitate se ridică la 64 de milioane de lei.

„După aprobarea în plen a devizului general actualizat și a contribuției proprii CJ Timiș, s-a împrejmuit locația și s-au luat măsurile de organizare a unui șantier pe care CJ Timiș și-l dorește exemplar. Lucrările vor fi finalizate în 22,5 luni, dar constructorul estimează ridicarea structurii de rezistență chiar mai repede decât este prevăzut în contract”, a transmis CJ Timiș.

Administratorul județului, Marian Constantin Vasile, a fost prezent la întâlnirea cu avizatorii (Aquatim, Colterm, Delgaz Grid, Enel și Telekom), pentru a se asigura că lucrările nu vor afecta utilitățile aferente blocurilor de locuințe din proximitatea șantierului. Amplasamentul este liber de sarcini, are toate avizele necesare, iar constructorul crede că nu va întâmpina probleme.

Mâine, Consiliul Județean va primi vizita reprezentanților Ministerului Dezvoltării și ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, care vor fi informați despre stadiul proiectului și modul interdisciplinar prin care aparatul de specialitate al CJ Timiș abordează acest obiectiv de investiție.

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean, a adus în discuție viitoarea achiziție a echipamentelor medicale în valoare de trei milioane de euro care vor fi achiziționate de Spitalul Clinic Județean de Urgență ‘Pius Brînzeu’ Timișoara cu sprijinul Consiliului Județean, 98% din această sumă fiind mai apoi rambursată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 2% reprezentând contribuția proprie la proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ