17.2 C
Timișoara
marți 30 aprilie 2024

Delicii culinare bănățene, preparate într-o localitate din Timiș, în luna mai

Ediția din luna mai a evenimentului Banat Brunch le propune turiștilor atelier de preparat brânză la stână.

Asociația My Banat și Asociația “De la Măicuța” vor deschide în 11 mai o gospodărie de pe malul Mureșului la Secusigiu.

Curtea Casei de la Măicuța de la Secusigiu devine locul de organizare a unui eveniment de cultură gastronomică locală, în cadrul seriei Banat Brunch. Cu această ocazie, va fi prezentată comunitatea locală și va fi marcată aniversarea a 100 de ani de la organizarea în localitate a Serbării câmpenești.

Vizitatorii vor fi întâmpinați cu preparate tradiționale precum un platou de primăvară pe care se vor afla ouă vopsite în foi de ceapă, brânză de oaie, șoancă fiartă cu ouă și tormac, pită de Pecica cu untură și boia sau cu miere de stup. Meniul zilei mai conție zupă de găină cu tăiței de casă, popricaș de miel, crumpi noi cu sos de mărar și sarme de porc.

Turiștii sunt invitați la tur de arhitectură rurală ghidat de studenți de la Facultatea de arhitectură Timișoara.

Momentul cel mai așteptat va fi o vizită la stâna familiei Preda și un atelier demonstrativ de făcut brânză.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :