Degețica, fetița născută din floare, la Teatrul „Merlin”

183

La început de martie, Mărțișorul aduce, unul după altul, noi spectacole, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”. După Legenda Mărțișorului, prezentat în 1 martie, o nouă provocare, la o nouă călătorie. În lumea poveștilor, desigur. Este vorba despre Degețica, un spectacol refăcut, dat fiind faptul că premiera a avut loc în anul 2010, care va fi prezentat publicului în data de 4 martie de la ora 11:00 și de la 12:30.

Foto Degețica (2)Povestea este cunoscută de la cele mai fragede vârste și are un mesaj puternic și pozitiv adresat celor mici, iar spectacolul se remarcă prin personaje bine conturate care se prezintă în fața publicului sub forma păpușilor minunate, create de Krisztina Nagy. Prin îmbinarea izbutită dintre jocul actorilor păpușari, păpuși, decoruri, muzică și lumini, povestea prinde viață și captivează.

Toți copii sunt chemați, așadar, să pornească la drum alături de Degeţica, fetiţa care s-a născut, ca un miracol, dintr-o floare. Împreună cu ea, vor trece prin încercări grele, furtuni şi multe peripeţii, ca să ajungă cu bine în Ţările calde, unde florile parfumate şi fluturii minunaţi aduc doar bucurii. Aici Degeţica îl va întâlni pe Prinţul Florilor, Fluturele și va primi aripi, devenind astfel și ea prinţesa înaripată cu aripi de fluture.

afis DegeticaMicuţa Degeţica, răpită de Broaşte, curtată mereu de Gândaci şi Soboli, deşi pare pierdută ca un grăunte de nisip în lumea mare, va reuşi, în cele din urmă, să le înfrunte cu curaj şi să se salveze, cu ajutorul Rândunicii, care… surpriză! – o va ajuta să o regaseasca pe Mama! Iar dragostea necondiționată a mamei poate face minuni.

Dramatizarea după H.C.Andersen îi aparține Alinei Hiristea, cea care semnează și regia artistică. Păpușile sunt creația scenografei Krisztina Nagy, iar muzica este compusă de Daniel Simion. Din distribuție fac parte: Mădălina Ghițescu Petre, Mariana Ivașcu, Luana Uncruțiu, Diana Boboc. Acest spectacol este recomandat celor mai mici copii, începând de la 3 ani, iar durata reprezentației este de 45 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ