Defilare de Ziua Drapelului Național la Timișoara FOTO/VIDEO

360

Ziua Drapelului a fost marcată, astăzi, la Timișoara. Soldați, jandarmi, polițiști și pompieri au defilat în fața Palatului Administrativ din Timișoara, pentru a marca Ziua Drapelului. Ceremonia a început la ora 10.30, în fața Palatului Administrativ, sediul Prefecturii și a Consiliului Județean Timiș.

După ce a fost prezentat onorul, reprezentanții administrației locale au ținut discursuri.  Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra a vorbit despre legătura dintre culorile drapelului și poporul român, mai ales în contextul în care în 2019 se împlinește un secol de la preluarea Banatului de către administrația românească.

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan a sfințit drapelul și l-a sărutat. Acest gest fiind făcut și de prefectul județului Timiș Eva Andreaș și președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, după care drapelul a fost urcat pe catarg în timp ce s-a intonat Imnul Național al României.

Forma actuala a drapelului național a fost stabilită în iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul- roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Defilare de Ziua Drapelului

Publicată de Banatul Azi pe Miercuri, 26 iunie 2019

 

LĂSAȚI UN MESAJ