Dee Dee Bridgewater, câștigătoare a trei premii Grammy, pe scena Festivalului de Jazz

106

Deținătoare a trei premii Grammy, a unui premiu Tony și gazda unei emisiuni celebre de jazz la un foarte cunoscut post de radio american, Dee Dee Bridgewater aduce oamenii împreună prin vocea ei inconfundabilă. Este recunoscută pentru show-uri live spectaculoase și are o carieră impresionantă în lumea jazz-ului, deși a debutat într-o trupă de rock&roll.

Adesea numită cea mai bună cântăreață a generației sale, Dee Dee are o bază muzicală solidă, tatăl ei fiind trompetist. Cu toate acestea, ea nu a avut niciodată pregătire de specialitate, clădindu-și întreaga carieră muzicală pe talentul său inegalabil.

La 16 ani făcea parte dintr-o trupă de rock&roll, însă adevăratul său debut muzical a avut loc în anul 1970, la New York, ca vocalistă a trupei conduse de Thad Jones și Mel Lewis, una dintre orchestrele de top ale tuturor timpurilor.

A concertat pe scenele celor mai prestigioase festivaluri de muzică din întreaga lume precum: Monterey Jazz Festival, Sanremo Music Festival, Montreaux Jazz Festival sau San Francisco Jazz Festival.

Cântăreața a fost invitată a unui concert de excepție la Casa Albă sâmbătă, 30 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Jazz-ului, alături de Aretha Franklin, Herbie Hancock, Al Jarreau, Marcus Miller, Chick Corea, Kurt Elling, Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Terri Lyne Carrington, Sting și mulți alții.

La JazzTM, Dee Dee Bridgewater pregătește un show spectaculos pe scena din Piața Victoriei duminică, 3 iulie, de la 22:30. Accesul la JAZZ™ este gratuit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ