Declarație (pe proprie răspundere!) lansată de poetul Ioan Alexandru Tătar

58

„Mai contează că iarna-i iubită-n lipsă
Apropo, știați că mâine-i elipsă?”

Ce poate face un împătimit al sportului și al știrilor spuse în ritm alert ascultătorilor după ce lasă microfonul radioului și se retrage în liniștea naturii?
Își urmează pasiunea de o viață și se dedică din nou poeziei. Este cazul cunoscutului om de radio Ioan Alexandru Tătar, care după ani de zbucium pe calea undelor, revine la ce are mai aproape de suflet. Liniștea unei mese de scris unde poetul din el se apleacă asupra gândurilor frumoase.
Poetul ne arată că, în pofida vieții alerte și a ocupațiilor care de care mai dinamice pe care le-a avut în ani, acum revine la lirism și metaforă ca un adevărat romantic ce este în ascunsul sufletului său. Cum săptămâna ce a trecut a fost dedicată mai cu seamă sărbătoririi doamnelor scriitorul aduce un omagiu poetic celor mai gingașe jumătăți ale oamenilor. Revine în atenția publicului cu o nouă lansare a volumul „Femeie – numele tău este iubire”, apărut la editura „Eubeea”. Așa cum arată și numele elegantului tom este dedicat dragostei în cele mai suave forme ale sale.
În cele mai mult din poezii se întrevede un dialog cu ființa iubită și sunt readuse în discuție locuri dragi și întâmplări comune ce le-a marcat parcursul împreună. Apar în mod frecvent imagini amestecate din viața reală cu proiecția lor în imaginar. Revin ca un lait motiv locuri din viață precum gara, subteranul, apele Dunării, cărbunele ori trenul.

„Ioan Alexandru Tătar scrie cu convingerea că este ultimul romantic în această lume rătăcită și-i șade bine în postura aceasta care îi dăruiește unelte poetiești minunate și sincerități care n-au cum să nu rezoneze în inima cititorului să-i „moaie” sufletul solicitat tot mai mult de noile religii ale eficinței morale…
… A câștigat și poetul pe cae am avut ocazia să-l cunoaștem în profunzima ființei sale, câștigăm și noi, cititorii, care avem ocazia să ne ogoim sufletul atât de încercat în ultimul timp!”
spune despre poet editoarea cărții, scriitoarea Nina Ceranu.

LĂSAȚI UN MESAJ