Declarația viceprimarului Ruben Lațcău despre Timpark

40

„După deciziile Tribunalului și Curții de Apel, regulamentul TimPark în ansamblul său rămâne în vigoare, cu toate zonele și toate tarifele. Toate abonamentele deja emise sunt valabile și rămân valabile.
Zona verde, care a născut cele mai mari pasiuni, cu al său tarif progresiv care începe de la 4 lei, rămâne și ea valabilă. Între timp, de la votarea regulamentului și până acum, prețul parcărilor private din centru a crescut, parcarea Consiliului Județean începând de la 7 lei ora.
Zonele de parcare (roșie, galbenă și albastră) vor fi valabile în continuare. La fel și abonamentele generale, mixte, de zonă și rezidențiale.
Detalii aici https://www.timpark.ro/…/ANEXA-4-TARIFE_2022-Timpark.pdf
Deciziile instanțelor au dat câștig de cauză TimPark. Vă reamintesc că avocatul local care contestase regulamentul susținea că acesta încalcă peste 10 legi, și că majoritatea elementelor din el sunt ilegale. Primăria a câștigat în primă instanță pe întregul regulament cu o singură excepție, exclusivatea zonelor rezidențiale, și tot primăria a făcut apel pentru mica diferență. Curtea de Apel a considerat că atâta vreme cât cineva deține un abonament de zonă, să poată parca pe orice loc din acea zonă, doar cu un cost mai ridicat.
Ca un exemplu, cu un abonament de zonă roșie poți parca oriunde în zona roșie cu un cost de 42 de lei pe lună, în vreme ce ca rezident, costul unui abonament în subzona roșie este de 9 lei pe lună (110/an). În felul acesta cei cu abonament rezidențial rămân net avantajați de sistem, dar fără zonele exclusive.
Sistemul va crește cu câteva sute de locuri de parcare noi, făcute în acest an, iar de la anul ne propunem să digitalizăm verificarea parcării cu mașini dotate cu camere inteligente. TimPark lucrează, de asemenea, la 2 parcări supraetajate, un proiect fiind în faza finală de documentație, iar un al doilea în licitație, încă câteva fiind în pregătire cu demararea achiziției în această iarnă”.-Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei

LĂSAȚI UN MESAJ