Declaraţia de la Timişoara

214

Astăzi, 3 august 2017, cu ocazia conferinţei dedicate Diasporei, în cadrul proiectului RePatriot, organizată la Timişoara, ca eveniment de Ziua Oraşului, dorim să adresăm un mesaj românilor aflaţi în afara graniţelor:

România are nevoie de toţi cetăţenii ei, oriunde s-ar afla. Am pornit cu toţii pe drumul anevoios al dezvoltării şi integrării europene, care presupune efortul nostru al tuturor.

Timişoara, ca şi România, parcurge un amplu proces de schimbare, de modernizare, iar succesul acestui proces depinde de noi toţi. Deja s-au făcut paşi importanţi, Timişoara şi România s-au schimbat foarte mult şi oferă oportunităţi noi de activitate pentru antreprenori şi specialişti din diverse domenii, în special tineri. Au fost create locuri de muncă în toate domeniile, mai cu seamă în cele din industrii de înaltă tehnologie, au fost realizate lucrări de infrastructură, iar condiţiile de muncă şi viaţă sunt cu mult mai bune.

Timişoara a primit oficial calificativul de cel mai bun oraş pentru investiţii, acordat de Adunarea Europeană pentru Afaceri din Oxford, Marea Britanie, iar reputata revistă Forbes i-a acordat titlul de “cel mai dinamic oraş al României” şi “cel mai favorabil investiţiilor”.

Totodată, avem cea mai redusă rată a fiscalităţii din ţară, iar în contextul şomajului negativ, avem nevoie ca românii plecaţi să se întoarcă aici.

Vă aşteptăm acasă, români de pretutindeni, să veniţi alături de noi, să investiţi aici, astfel încât împreună să transformăm Timişoara şi România în consens cu vocaţia lor europeană.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ