Decizie de ultimă oră în privința profesorilor care refuză să se vaccineze

693

Ministrul Educației a precizat că vaccinarea este un act voluntar și de responsabilitate, dar a ținut să anunțe că existe o presiune din partea părinților, iar cadrele didactice care nu se imunizează ar putea preda doar online.

Sorin Cîmpeanu a explicat că există o presiune din partea părinților ca revenirea la ore în sălile de clase să fie doar cu profesorii vaccinați anti-COVID, iar în cazul persoanelor care nu s-au imunizat, orele să fie reluate în sistem online.

Ministrul Educației a ținut să explice că el nu a avut niciun fel de reținere față de vaccinare, iar în familie are cadre didactice care s-au imunizat. Totodată, a declarat că vaccinare este un act voluntar, dar și de responsabilitate.

„Vaccinarea este singura soluție, cred că pentru oricine are un raționament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înțelegem foarte bine, sunt colegi care au afecțiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze.

Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticențe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Profesorii care nu se vaccinează ar putea preda doar online

Ministrul Educației a explicat că există presiuni din partea părinților. Aceștia ar dori ca la reluarea orelor în sălile de curs să participe doar cadrele didactice vaccinate. Referitor la această variantă, Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că este vorba doar despre o ipoteză, iar la acest moment toate ipotezele sunt luate în calcul și analizate.

„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică.

Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a declarat Sorin Cîmpreanu.

Sursa: www.antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ