14.5 C
Timișoara
vineri 1 decembrie 2023

Decizie crucială pentru viitorul PNL! Vor decide liberalii să rămână în ,,brațele” PSD sau se vor despărți de liderii stângii?

Liderii PNL se reunesc vineri la Sinaia la ședința Biroului Politic Național într-o ședință în care vor discuta sondajele realizate în fiecare județ și vot supune la vot participarea pe liste proprii la alegerile europarlamentare din 2024, au declarat pentru G4Media surse liberale. Cei mai mulți lideri liberali înclină să meargă pe liste proprii, nu pe liste comune cu PSD, după ce sondajele au indicat că publicul liberal își dorește acest lucru.

”Și cei mai mari promotori ai apropierii de PSD au văzut sondajele și au înțeles. Și-au schimbat părerea și acum vor și ei liste separate”, au declarat pentru G4Media mai mulți lideri liberali.

Nu e clar dacă liberalii vor lua o decizie legată de liste proprii doar pentru europarlamentare sau și pentru celelalte trei rânduri de alegeri din 2024 – locale, parlamentare și prezidențiale.

Reamintim că între cele două partide au existat tatonări pe tema listelor comune la unele dintre alegerile din 2024. Dintre acestea, cele mai problematice erau tocmai alegerile europarlamentare, dat fiind că PSD și PNL fac parte din familii politice diferite la nivel european. Cu toate acestea, o listă comună nu ar fi o imposibilitate politică.

De asemenea, liderii PNL vor discuta propunerea venită dintr-o anumită aripă a partidului de a adopta o tactică mai agresivă față de PSD.

”A venit momentul să ne comportăm și noi cu PSD cum se comporta Ciolacu cu noi când era Nicolae Ciucă premier. Ei făceau practic opoziție la PNL, deși era membri în guvern. E momentul ca PNL să își asume un ton mai agresiv și să arătăm electoratului că existăm și că avem o agendă proprie”, a declarat un lider PNL.

O altă discuție așteptată la ședința conducerii PNL e cea despre șefia organizației din București. Acum, interimar e Hubert Thuma, dar el nu vrea să conducă organizația. Sondajele interne realizate de PNL în Capitală cu mai multe case de sondare arată că Rareș Bogdan are un capital mult mai mare de încredere și o intenție mai mare de vot față de Sebastian Burduja (șeful PNL Sector 1), potrivit informațiilor G4Media.

Cu toate acestea, e de așteptat ca situația de la București să nu se tranșeze vineri la Sinaia și partidul să comande noi sondaje.

Liberalii vor mai discuta la Sinaia și despre bugetul pe 2024. Unul dintre subiecte e implementarea proiectelor din educație, inclusiv salarizarea profesorilor și bursele pentru elevi.

Sursa: https://www.g4media.ro

Alte subiecte :

Citește și :