Decizia magistraților în dosarul finanțării clubului Poli Timișoara

464
Marius Croitoru (S), de la ACS Poli Timisoara, lupta pentru balon cu Gordan Bunoza (D), de la Pandurii Targu Jiu, in timpul meciului de fotbal din etapa a III-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, duminica, 7 august 2016. SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Politehnica Timișoara ar urma să afle, vineri, decizia magistraților Tribunalului Timiș în dosarul finanțării clubului de fotbal, în perioada în care acesta era condus de Marian Iancu, în timpul administraţiei locale Ciuhandu.

Inculpaţii din dosar sunt acuzaţi de abuz în serviciu sau complicitate la această infracţiune. Au fost trimişi în judecată fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul din timpul mandatului său, Adrian Orza, secretarul primăriei din acea perioadă, Ioan Cojocari, şi alţi opt angajaţi ai municipalităţii.

Procurorii DNA au reţinut că acordarea unor sume de bani „în mod abuziv şi contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timişoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timişoara S.A. (…) nu a servit intereselor comunităţii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese, organizat în jurul clubului de fotbal, finanţarea fiind ilegală”, scrie Agerpres.

Un raport al Curţii de Conturi pe perioada respectivă a arătat că finanţările pentru clubul timişorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judeţean şi Primăriei Timişoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.

sursa – dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ