Deces pe stadionul Dan Păltinişanu la meciul ACS Timişoara – Steaua. Ambulanţa clubului, fără medic

753

Meciul de duminică seară de pe stadionul Dan Păltinişanu nu a fost lipsit de incidente. Un spectator a suferit un stop cardiac în mijlocul primei reprize. De intervenit, au intervenit 3 paramedici din cadrul ISU Banat, aflaţi în timpul liber pe stadion. Serviciul de ambulanţă privat angajat de clubul de fotbal nu a fost dotat cu medic care să intervină.

Paramedicii de la ISU Banat, unul din Caransebeş, unul din Oraviţa şi unul din Lugoj, au văzut la câteva rânduri în faţa lor cum un bărbat se prăbuşeşte. Au sărit peste scaune şi au intervenit imediat. După ce au realizat că bărbatul de 65 de ani a intrat în stop cardiac au început manvrele de resuscitare. De două ori a fost nevoie de manevre, spectatorul revenindu-şi iniţial şi apoi reintrând în stop cardiac.

Problema este că cele două ambulanţă aflate pe stadion, aparţinând unei firme private, nu aveau la bord niciun medic. Doar asistente i-au sprijinit pe paramedici în intervenţie şi le-au ofeit aparatura din dotare. Pentru ca bărbatul să ajungă la spital a fost nevoie de alte două ambulanţe venite de la Serviciului de Ambulanţă Judeţean Timiş. Din păcate, bărbatul a decedat la unitatea sanitară.

În timpul nopții, aflat sub supaveghere, a suferit noi crize chiar pe patul de spital. Decesul a fost anunțat de medicii de la UPU Timişoara.

„Din păcate a decedat, în urma repetării stopului cardiac. La ora 1 s-a repetat stopul cardiac, la 1.40 a fost declarat decesul. Dânsul avea o patologie cunoscută cardiologică. Pacientul avea 65 de ani”, a declarat Ovidiu Bedreag, medic specialist Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean.

Reprezentanții clubului ACS Poli regretă profund cele întâmplate: „Clubul nostru este alături de familia lui Liviu Novanc, suporterul care ieri seară a necesitat o intervenție medicală de urgență în timpul meciului Poli Timișoara-Steaua. Din păcate, Liviu Novanc, originar din Oncea-Bihor, nu a putut fi salvat, în ciuda eforturilor depuse de medici, el decedând în cursul acestei dimineți. Transmitem condoleanțe celor îndoliați, iar clubul nostru va cinsti memoria celui dispărut, la meciul de duminică, 25 septembrie, ora 18,00, cu ASA Tg. Mureș urmând să se țină un moment de reculegere înaintea startului de joc. Odihnească-se în pace!”, au anuțat oficialii clubului timișorean.

Urmează ca reprezentanţii clubului de fotbal ACS Politehnica Timişoara, dar şi poliţiştii, să verifice ce s-a întâmplat exact şi dacă firma privată care a trimis ambulanţele şi-a îndeplinit sau nu atribuţiile. Incidentul nu este singular. Din nefericire, în luna mai, în Bucureşti, la un meci al Dinamo, unui jucător i s-a făcut rău şi a murit. Medicii nu au putut să îl salveze pentru că ambulanţele nu erau dotate corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ