Decanul unei facultăți de medicină, infectat cu Covid. Profesorul povestește cum s-a vindecat de boală

417

Radu Fleacă s-a infectat cu virusul chinezesc deși a declarat că s-a protejat excesiv când a venit vorba de precauții.

Decanului Facultății de Medicină din Sibiu, Radu Fleacă, s-a infectat cu coronavirus, însă nu știe de unde a luat virusul, deși s-a protejat foarte mult.

Profesorul a dezvăluit faptul că, în timp ce a fost infectat, a suferit atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Acesta vrea să transmită românilor că boala COVID-19 este una serioasă, care nu trebuie luată în glumă.

„Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă. Este o boală serioasă, care poate şi creează probleme dificile şi nu mă refer aici din punct de vedere al sistemului economic și la încărcarea sistemului sanitar, ci vorbesc din punct de vedere al pacientului care a trecut prin aşa ceva şi care îşi lasă amprenta asupra capacităţii fizice şi psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă. Încă nu se ştie cum este evoluţia acestui virus şi a pacienţilor şi a imunităţii, sunt o grămadă de necunoscute”, a declarat Radu Fleacă, conform Antena3.

Cum s-a infectat decanul?!

„Noi cred că ne protejăm cel mai mult. Eu personal am purtat tot timpul mască şi afară, nu am fost în spaţii aglomerate, dar nu ştiu de unde am luat boala. Măcar mă bucur că nu am transmis decât soţiei mele, din păcate, dar nu am reuşit să infectez pe altcineva”, a precizat Radu Fleacă, decanul Facultății de Medicină din Sibiu.

Decanul Facultății de Medicină s-a infectat cu COVID în urmă cu aproape două luni. El a fost internat la spitalul din Sibiu și s-a vindecat.

Câte cazuri de Coronavirus există în România?

Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

92.169 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.059 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 599 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.503 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ